‘Die kans moést ik pakken!’
RUBEN BAARTMAN POPELT OM ALS DORPSMANAGER TE BEGINNEN

‘Die kans moést ik pakken!’

“Toen ik die vacature zag dacht ik: die kans moet ik pakken. Ik bén die functie!” Een uitspraak van Ruben Baartman, vanaf januari volgend jaar de nieuwe dorpsmanager van Borne. “Ik begin liever morgen al.” Aan enthousiasme duidelijk geen gebrek bij de man die als verbindende schakel tussen gemeente en ondernemers moet gaan functioneren in een baan die deels door de gemeente en deels door de Bundeling Bornse Ondernemers wordt gefinancierd.

 

Netwerk

Ruben Baartman is geboren en getogen in Borne, maar woont al weer jaren met zijn gezin in Hengelo. De binding met Borne is hij echter nooit verloren. Hij voetbalt bijvoorbeeld nog steeds bij NEO en was jaren actief in de organisatie van de Melbuul’ndagen. “Ik voel me nog steeds Bornenaar. Het is een prachtig dorp. Borne is echt Borne. Heel open, gemoedelijk en knetteroverzichtelijk. Mensen kennen elkaar en daardoor is er een grote saamhorigheid.” Tijdens het korte wandelingetje door het centrum naar het Dorsetplein voor de foto blijkt het grote netwerk van Baartman. Hij wordt door diverse voorbijgangers aangesproken en gefeliciteerd met zijn aanstelling als dorpsmanager.

 

Familietrekjes

Voor de functie wilde men iemand die geen moeite heeft om op de voorgrond te treden en vooral zichtbaar is. Geen probleem voor Ruben Baartman. Een eigenschap die in de familie lijkt te zitten. Vader Harry was jaren actief op het toneel bij de Boornse Noabers en zus Nathalie trekt als cabaretière volle zalen in heel het land. De creatieve geest die in de familie zit, heeft ook Ruben niet overgeslagen. “Ik probeer altijd wel creatief oplossingen te vinden. Het is leuk om het net iets anders te doen en een nieuwe manier te vinden om iets aan te vliegen.”

 

'Open boek'

Als belangrijkste missie ziet Baartman toch wel het verbinden van partijen. En dat doe je niet vanuit een kantoortje. “Ik ben wel iemand die zo veel mogelijk naar buiten gaat. Ben ook altijd wel benieuwd naar wat mensen beweegt. Persoonlijk contact maken, een klik vinden, is belangrijk.” Hij wil vooral voor iedereen bereikbaar en aanspreekbaar zijn. “Ik ben echt een open boek. Als ik ergens mee zit, dan ziet iedereen dat aan mij. Het maakt me denk ik wel toegankelijk.”

 

Baartman studeerde commerciële economie aan het Saxion en is momenteel werkzaam als accountmanager bij Gildeprint. Een baan waar hij toch ook met een zekere weemoed afscheid van zal nemen. “Ik heb mijn collega’s op Bornse Maatjes getrakteerd toen ik het vertelde. Dat werd wel gewaardeerd.” Op naar een volgende uitdaging. “Ik vind het bijna een eer om het te mogen doen en ik ga er mijn hele ziel en zaligheid in leggen!” (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bennie van der tuuk — 30 okt 2018
De juiste man op de juiste plek!
Succes man.
Eric Arkink — 30 okt 2018
Proficiat en veel succes gewenst!

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024