Knorrige Sint stoomt op naar Borne
‘VERTROUW ME NU MAAR, ZATERDAG 17 NOVEMBER OM 14.00 UUR BEN IK ER’

Knorrige Sint stoomt op naar Borne

Het duurt nog bijna anderhalve week, maar het is ontegenzeggelijk weer in aantocht. De aankomst van de Goedheiligman in Nederland. Vanaf maandag zal het Sinterklaasjournaal weer dagelijks verslag doen van alle komende gebeurtenissen en zaterdag 17 november -zo luidt de belofte uit Spanje- meert het bonte gezelschap rond 12.30 uur aan in Zaanstad. Theoretisch moet het dan mogelijk zijn dat Sinterklaas met een grote delegatie Pieten om 14.00 uur Borne bereikt. Althans, dat is de stellige overtuiging van het Bornse comité dat de voorbereidingen hiertoe coördineert.

 

“Het kan haast niet misgaan,’ aldus een zelfverzekerde Pim Demmer. Hij is een van de voormannen die de aankomst minutieus heeft voorbereid. “Als zich geen ongemakken als sneeuw of ijzel aandienen, dan sta ik er voor in dat Sinterklaas op de gehoopte tijd bij het Rheineplein arriveert.” De vele kinderen met hun papa’s en mama’s hebben dan al een halfuurtje kunnen genieten van een voorprogramma met muziek, danspieten en zo meer. En als de Goedheiligman dan eenmaal officieel door de burgemeester of zijn vervanger welkom is geheten, kan de traditionele intocht door het centrum beginnen.

 

Route intocht

Voorafgegaan door de Bornse Harmonie trekt de bonte stoet dan via de Bolkshoek en Nieuwe Kerkstraat naar de St. Stephanuskerk. Daar wordt Sinterklaas nóg eens welkom geheten, maar nu door dominee Gerco Veening en Laurens van Urk. Van daaruit loopt de witbebaarde man dan door de Grotestraat naar het Dorsetplein, om zijn intocht in Het Dijkhuis te eindigen, waar speciaal voor hem nog een kort feestje wordt gebouwd.

 

En Sinterklaas zelf? Die schijnt intussen met zijn Pakjesboot 12 de Franse zuidwestkust te hebben bereikt. Tijdens een kort gesprek dat BorneBoeit vanmorgen vroeg met de Goedheiligman had, maakte hij duidelijk op dit moment zijn mijter nog niet echt naar Borne te hebben staan. “Je valt me nu vreselijk lastig”, zo klonk het knorrig. “Pas eind volgende week kom ik aan. Eerder deze week kreeg ik ook al post van een krantenmevrouw. Ze eiste een primeur. Het moet niet gekker worden. Ik kom voor de kinderen en niet voor de krant. En bovendien zijn er op dit moment in Borne wel belangrijker zaken te melden dan mijn aankomst. Dus stoor me nu asjeblieft even niet. Maar vertrouw me, zaterdag 17 november om 14.00 uur ben ik er. Da-ag.”

 

Een brommend geluid dus van de doorgaans zo vriendelijke man. “Ach, ook dát zal allemaal wel weer loslopen,” relativeert Pim Demmer. “Als Sinterklaas er volgende week zaterdag eenmaal is, is alles weer suikergoed en marsepein. Bovendien kan ‘ie dan ook heerlijk tot rust komen in zijn Hotel in Borne, bij De Ster aan de Marktstraat.” Naar verluidt zijn alle kinderen uit Borne daar dan op de woensdagen 21 en 28 november meer dan welkom van 14.30 tot 16.00 uur. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ookdatnog — 09 nov 2018
Wat voorspelbaar Henk. Die eeuwige discussie... daar word je pas flauw van...
Henk Semmekrot — 08 nov 2018
Wat mooi dat jullie op de foto bovenaan de echte zwarte Piet hebben staan!!! Die andere soorten....daar word je toch zo flauw van!

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Blřf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024