Geen bestemmingsplanwijziging voor Weleveld
RAAD VINDT ZELSTANDIGE HORECA BIJ GOLFBAAN TE VER GAAN

Geen bestemmingsplanwijziging voor Weleveld

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad voelt er niets voor om het bestemmingsplan voor golfbaan Weleveld zodanig te wijzigen dat zelfstandige horeca is toegestaan. De Bistro Weleveld moet opereren binnen de kaders van het huidige bestemmingsplan, waarin sprake is van ‘ondergeschikte horeca’, gerelateerd aan de golfactiviteiten. Wat dat dan precies is en welke regels daarvoor wel en niet gelden moet het college van B en W maar eens nader gaan afspreken met eigenaar Frank Agterbos. Daarbij zou het college de randen moeten gaan opzoeken en de ruimte moeten verkennen die het bestemmingsplan toelaat. Dat was de algemene teneur in de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond.

 

Ruimte zoeken

Wethouder Herman Mulder kon er wel mee leven. “Ik heb u goed begrepen. We moeten het gesprek aangaan over wat ‘ondergeschikte horeca’ is, zodat ook de ondernemer weet waar hij aan toe is. Pragmatische oplossingen vinden, maar wel binnen de kaders van het bestemmingsplan.” Alle fracties waren van mening dat een golfbaan een aanwinst is voor Borne en het buitengebied. Ze verschilden van mening over hoeveel extra mogelijkheden het Weleveld geboden zouden moeten worden om de horeca te exploiteren. Zelfstandig als restaurant functioneren, zoals nu het geval lijkt te zijn, vindt de meerderheid te ver gaan. Het bestemmingsplan was immers nog maar kortgeleden vastgesteld. Nu al overstag gaan zou geen recht door aan de rechtszekerheid en bovendien precedenten scheppen.

 

Stap terug voor Bistro

De IJsbaan Zenderen werd in dat verband met name genoemd. Ook daarover is in het verleden lang en breed gesproken en uiteindelijk besloten de mogelijkheden beperkt te houden en feesten en partijen, die niets te maken hebben met de schaatsbaan, niet toe te staan. Wat de ‘ruimte’ ook moge zijn, die Agterbos en college gezamenlijk gaan vinden, de beslissing van de raad betekent in ieder geval een stap terug voor de Bistro, die zich presenteerde als zelfstandig restaurant, niet de juiste vergunningen had en erop gewezen was dat de activiteiten in strijd waren met het geldende bestemmingsplan.

 

Ruime meerderheid

D66, GroenLinks/PvdA, Voor Borne en de SP stemden tegen het voorstel van het college om geen medewerking te verlenen aan het verzoek van Weleveld om het bestemmingsplan te wijzigen. De SP overigens niet omdat men voor zelfstandige horeca ter plekke is, maar vanwege het feit dat er ook gevraagd was om e-bikes te kunnen gaan verhuren, golfartikelen te mogen verkopen en een schuur voor opslag te kunnen bouwen. Voor die aspecten zou wel uitdrukkelijk toestemming gegeven moeten worden, vond de SP. Het was reden voor Mieke Visser om tegen het raadsvoorstel te stemmen. Voor het CDA, dezelfde mening toegedaan op deze punten, geen beletsel om voor te stemmen. De Raad stemde met 13 tegen 5 voor het collegevoorstel om geen medewerking te verlenen aan het verzoek tot bestemmingsplanwijziging. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mchak — 14 nov 2018
Goed bestuur t.
Joop — 14 nov 2018
Verstandige beslissing, anders wordt het een chaos met de regels. Over het voortbestaan van de golfbaan maakt men zich onnodig zorgen. Als het de huidige eigenaar niet lukt, dan is er vast wel een andere partij die het voor elkaar kan krijgen.

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024

Afspraken windenergie plaatsen gemeente voor...

De provincie Overijssel heeft de regie overgenomen met betrekking tot het plaatsen van...
04-04-2024

Nog geen plannen voor huidige gemeentehuis

Wat gebeurt er met het huidige gemeentehuis als de gemeentelijke organisatie verhuist naar het...
02-04-2024

Geen sticker, geen reclame

Dinsdagavond werd in de gemeenteraad een motie aangenomen om over te gaan op het zogenaamde...
28-03-2024

Arthur Lammers geïnstalleerd als wethouder

Er werd door de gemeenteraad dinsdagavond één blanco stem uitgebracht en...
26-03-2024