Sinterklaas is in Borne
WARM ONTHAAL VOOR EEN GOEDGEMUTSTE BISSCHOP

Sinterklaas is in Borne

Vooraf zou het allemaal nog even spannend worden of Sinterklaas het wel ging halen. Eerst leek ‘ie vanmorgen immers nog af te buigen naar Engeland in plaats van rechtsaf te gaan naar Zaanstad en ook onderweg naar Borne verliep het allemaal niet op rolletjes. Toch was het iets na tweeën dat de Goedheiligman met zijn grote Pietengevolg het Rheineplein naderde. Daar stond het inmiddels boordevol met wachtende en zingende kinderen, papa’s en mama’s die maar niets van het spektakel wilden missen.

 

Knorrigheid

Want een spektakel werd het. Een goedgemutste Sint, die alle knorrigheid van een week geleden achter zich had gelaten, nam alle tijd om iedereen op het plein de hand te schudden, een aai over de bol te geven of een knipoog toe te strooien. Het plezier dat Sinterklaas erin had, sloeg al snel over op burgemeester Rob Welten en wethouder Michel Kotteman, die het hoge bezoek namens de gemeente Borne officieel welkom heetten. En ook de Pieten dansten, sprongen en strooiden, blij als ze waren weer in Borne te zijn.

 

Het zat dan ook allemaal mee vanmiddag, dit in tegenstelling tot vorig jaar toen de regen de warme ontvangst in een koude douche veranderde. De intocht door het dorp verliep al even plezierig, zij het dat het voor de vele bezoekers wel heel lang wachten was vooraleer Sinterklaas aan zijn voettocht door de Grotestraat kon beginnen. Maar toen hij dan ook eenmaal in het zicht kwam, was er geen houden meer aan. De vele feestballonnen, de zwarte en de veegsnoetjes betekenden voor de Sint een warm bad. En hij onderging het met graagte. Ging met iedereen die het maar wilde op de foto, nam de tijd voor een handje, adviseerde alle kinderen de schoen maar te zetten en zwaaide en zwaaide.

 

Hotelbezoek

Mooier kon het niet worden vanmiddag. Voor de Sint niet, niet voor zijn gevolg, maar zeker ook niet voor de vele kinderen en grote mensen die de moeite hadden genomen de gang naar het dorpscentrum te maken. “Vanavond”, zo fluisterde de Goedheiligman na afloop toe, “ga ik languit, even op adem komen en me voorbereiden op al hetgeen er nog staat te gebeuren.” Daarmee doelt hij waarschijnlijk op zijn nachtelijke rondrit om de schoentjes te vullen én zijn aanstaande ontvangst van de Bornse kinderen in zijn Hotel aan de Marktstraat, volgende week woensdag tussen 14.30 en 16.00 uur. Een happening die op woensdag 28 november nog eens wordt herhaald. (RH/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Gerrit — 17 nov 2018
Supermiddag! Hulde aan de organisatie.
En gelukkig alle pieten zoals we ze gewend zijn.

 

 

Sinterklaasintocht 2018


    Koningsdag in de steigers

    Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
    23-04-2024

    Borne blijkt ook fris op z’n Best

    Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
    21-04-2024

    Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

    Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
    16-04-2024

    Organisatie Borne op z’n Best popelt

    Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
    07-04-2024

    Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

    Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
    31-03-2024

    Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

    Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
    24-03-2024