De nieuwe Koningin heet Marlou
18-11-2018
ANGORAGEITEN PRESENTEREN HUN NIEUWE HOOGHEDEN

De nieuwe Koningin heet Marlou

Zondagavond om klokslag 18.00 uur was het weer zover. De Angorageiten verzamelden zich op het Rheineplein voor de presentatie van hun nieuwe Hoogheden. En de vaste bezoekers weten inmiddels dat dit met het nodige spektakel gepaard gaat. Dat was dit jaar, het jubileumjaar van de Karnavalsvereniging, al niet anders. In de vrieskou zagen enkele honderden belangstellenden uiteindelijk Koningin Marlou en haar Adjudanten Maran en Kyra hoog boven het podium tevoorschijn komen, waarna ze met een kletterend applaus als hun nieuwe aanvoerders werden verwelkomd.

 

Steeds groter en pompeuzer

In dit jubileumjaar hadden de Angorageiten ervoor gekozen terug te kijken op de afgelopen tien jaren. Dit betekende dat alle oud-Hoogheden en -adjudanten nog eens voorbijkwamen op en voor het grote podium dat op een spectaculaire wijze werd uitgelicht en waar rond omheen de rookkanonnen overuren draaiden. En naarmate de jaren vorderden, werd de opkomst groter en pompeuzer. Met een hoogwerker, aan een touw, onder klokgelui en met de bisschop, in een hummer én in glimmende auto’s met beveiligers. Als laatste was het de beurt aan de (inmiddels oud-) Koningin Marcha die vervolgens samen met haar Adjudanten van de versierselen werd ontdaan om daarna in badeendjes op een aanhanger te worden afgevoerd.

 

Maar toen was het toch echt de beurt aan de nieuwe Hoogheden. Voorafgegaan door een opzwepend optreden van drie trommelaars werden ze door voorzitter Wout Ellenbroek als het nieuwe trio aangekondigd: Marlou, Maran en Kyra. Een ware confettiregen maakte het vrijwel onmogelijk de nieuwe Hoogheden te ontwaren, maar even later werden ze toch zichtbaar en stelden de stralende meiden zichzelf voor. Eenmaal weer beneden kregen ze de bijbehorende attributen aangereikt, waarna ze, voorafgegaan door de blaaskapel, naar De Steeg afzakten om daar hun feestelijke opkomst in een veel warmere entourage voort te zetten.

 

Wie zijn de nieuwe Hoogheden?

Het trio dat de Angorageiten aanvoert, kent elkaar door en door. Dikke vriendinnen, die alles met elkaar delen. Koningin Marlou (Essink) is 22 jaar, studeert aan het Saxion en werkt tussendoor bij Aveleijn. En alhoewel ze in Hengelo woont, heeft ze ook haar sporen in Borne. Het damesvoetbal bij NEO weet erover mee te praten. Dan haar beide Bornse adjudanten. Maran Wennekink (21) werkt in de binnendienst bij Prisma Makelaars in Delden en volgt een studie voor makelaar/taxateur. En nummer drie Kyra Wibbelink (21) werkt bij Jeans Centre in Hengelo, waar ze ook allerlei opleidingen en trainingen volgt. Enkele jaren geleden voetbalde ze samen met Marlou bij de zwartwitten.

 

Geen van drieën kende tot op heden de Angorageiten. Carnaval vieren deden ze vooral in Saasveld en Albergen. Wat ze gemeen hebben is lol maken en uitgaan. Daniek Grobben van de keuzecommissie kwam op het spoor van de drie, doordat ze bij Marlou in de klas zat. ‘Dit zou weleens een hele mooie Koningin kunnen zijn’ dacht ze en lokte haar vervolgens met een smoes naar de rest van het keuzegezelschap. Daar werd de deal al snel gesloten en Marlou hoefde vervolgens geen seconde na te denken over wie haar secondanten zouden zijn…

 

Tegen de stroom in

“Machtig mooi”, zegt Wout Ellenbroek, voorzitter van de Angorageiten. “We hebben drie mannen als hoogheden gehad, het afgelopen jaar een vrouw en twee mannen en nu dan drie vrouwen. Hoe leuk kun je het maken? Wat dat betreft blijven we het carnaval in Borne verrassen. Daarom ook vieren wij dít jaar ons jubileum en niet volgend jaar als we elf jaar bestaan. We roeien per definitie graag tegen de stroom in en dat slaat bij velen aan. We krijgen steeds meer aanwas en in onze vaste residentie De Steeg hebben we altijd ontiegelijk veel lol.”

 

Het motto van de nieuwe hoogheden luidt:

‘Good zoep’n, good ett’n, dit joar goaj oons nich vergett’n!

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

 

 

Op Flora is de koning vandaag al jarig

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn er voor de basisscholen geen massale Koningsspelen....
21-04-2021

Lentefeestje voor de koeien

Zondagmorgen om 09.30 uur was het zover en konden de staldeuren bij boer Arjan Bonthuis aan de...
18-04-2021

Verkiezing Kroonjuweel en Koning van je eigen...

Koningsdag wordt in 2021 opnieuw flink dwarsgezeten door de coronamaatregelen. Maar daar heeft...
16-04-2021

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021