Prins Maikel: ‘Carnaval maak je samen’
MAIKEL POL EN PATRICK ASBROEK NIEUWE HOOGHEDEN TOET’NBLOAZERS

Prins Maikel: ‘Carnaval maak je samen’

Om negen minuten over negen vrijdagavond zou het zover zijn. Het werd natuurlijk weer iets later, maar niemand die het deerde. Een volgepakte feesttent bij café Platenkamp, ‘de huiskamer van Borne’ volgens De Toet’nbloazers, verwelkomt dan haar nieuwe Hoogheden: Prins Maikel de Eerste en zijn Adjudant Patrick. Het stralende koppel, gestoken in hun opvallende en met chique roze afgezette outfits, zal op zondagmiddag 27 januari officieel worden geïnstalleerd als 53ste Stadsprins en -Adjudant.

 

Hun opkomst werd voorafgegaan door een filmpje waarin bleek dat de mannen waren opgesloten in het Hengelose politiebureau. Peter Korf en Jan Koehorst slaagden erin beiden te bevrijden en mee te nemen naar Borne. Even later werden ze de grote feesttent ingereden, nog gestoken in hun gevangenisoveralls. Toen eenmaal duidelijk werd wie het waren, klonken er vele ooh’s en aah’s. Een enkeling pochte ‘Ik had het al wel gedacht’, maar voor de meeste carnavalsvierders was het toch een volslagen verrassing.

 

Rolstoelrondje voor de Bornse senioren

Maikel Pol en Patrick Asbroek, stijf van de zenuwen, sloegen zich met verve door hun eerste minuten heen. Nadat ze hun overalls hadden verwisseld voor hun officiële tenues, was het tijd voor hun elf punten tellende proclamatie. Hierin waren opvallend veel sportieve beloften te horen, maar dat is gezien de achtergrond van de nieuwe Prins niet zo verwonderlijk. Ook dagen ze burgemeester Rob Welten uit tijdens de komende carnavalsoptocht in Borne mee te lopen en niet zoals de laatste keer in Oldenzaal. Verder belooft het koppel om samen met de Raad van Elf een rolstoelrondje te organiseren voor de Bornse senioren.

 

Daarna was het tijd voor de eerste felicitaties en natuurlijk de onvermijdelijke onderscheidingen. “Een bijzonder ontwerp”, zo lichten Maikel en Patrick aan de vooravond van hun opkomst toe. In het exclusieve kleinood zijn tal van verwijzingen naar hun achtergrond verwerkt. Zo neemt het wapen van Borne een prominente plek in, zijn een Borns bijtje en een voetbal zichtbaar, alsmede kenmerken van hun werk, de initialen van hun dames én… schoenen. “Want op schoenen zijn we beiden gek”, zo vertellen ze vol trots.

 

‘We hebben er twee nachtjes over geslapen’

Tijdens diezelfde vooravond eerder deze week verhalen beiden in geuren en kleuren hoe het allemaal zover is gekomen. “Begin juli stapte Peter Korf van de aanzoekcommissie bij ons in de winkel naar binnen. Naar achteraf bleek met een smoes, want hij had enkele telefoonnummers nodig. ‘En ik wil je nog wat vragen over het komende carnaval’, zo fluisterde hij me toe. Noh ja, toen viel het kwartje al snel,” aldus Maikel. “We maakten een afspraak en van het een kwam het ander. Daarop heb ik Patrick gevraagd of hij wellicht als adjudant… We hebben er allebei toen twee nachtjes over geslapen.”

 

Het werd een volmondig ‘ja’ en amper twee weken verder was alles in kannen en kruiken. “Omdat Patrick vanaf eind september een maand in het buitenland zat, moesten we voor die tijd alles zoveel mogelijk rond hebben. We gingen met Josje Esseveld aan tafel om onze ideeën voor kleding door te nemen en de maten te nemen, schetsten de contouren voor onze onderscheiding en zo meer. De laatste weken was het vooral finetunen, een proclamatie opstellen en meer van dat soort dingen.”

 

Hun honger naar een geweldig en onvergetelijk carnavalsjaar is voelbaar. “Het is allemaal heel spannend. Allereerst de opkomst. Hoe zullen mensen reageren? Houden we ons staande? Wat vinden ze van het roze in onze pakken?”, zo mijmert Maikel. “Ja en ook de optocht natuurlijk”, vult Patrick aan. “Toch een van de hoogtepunten. Maar het belangrijkste is dat we samen heel veel lol hebben. We hopen dit jaar echt één grote Toet’nbloazers familie te zijn, waarin alle geledingen nauw met elkaar optrekken.” Maikel ten slotte: Helemaal eens, carnaval maak je samen!”

 

Wie zijn de nieuwe Hoogheden?

Prins Maikel Pol is 40 jaar en woont met zijn Leonie en hun vierjarige dochter Vajén en zoon Boaz van twee in de Bornsche Maten. Zijn dagelijks brood verdient ‘ie bij Eurosport aan de Stationsstraat. Maikel voetbalt bij NEO (“In 35+ 2, ja ja”) en werd twintig jaar geleden al lid van De Toet’nbloazers. Hij maakte er elf jaar deel uit van het bestuur en speelde tien jaar lang een rol in de optochtcommissie. Ook is hij jaren actief geweest bij de organisatie van de Melbuul’ndagen. Adjudant Patrick Asbroek is 31 en woont sinds kort samen met zijn partner Marley, eveneens in Borne. Bij Ropeblock in Oldenzaal verdient hij de kost als design engineer. Ook Patrick voetbalt; in zaterdag 4 bij ATC in Hengelo. De afgelopen drie jaar heeft de nieuwe adjudant zich ontpopt als een fanatiek wagenbouwer.

 

Het motto van de nieuwe hoogheden luidt:

Met deze duizendpoot en wagenbouwer, gaan wij het carnaval door met onmeunig veel power!

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020