Mervin en Roos: ’Een leuke combi’
24-11-2018
MERVIN TEN BERGE EN ROOS EVERINK JONKHEER EN JONKVROUW TOET’NBLOAZERS

Mervin en Roos: ’Een leuke combi’

Traditiegetrouw is de avond ná de opkomst van de nieuwe Prins en Adjudant van De Toet’nbloazers gereserveerd voor een andere opkomst: die van Jonkheer en Jonkvrouw van de vereniging. En dat was deze zaterdagavond al niet anders. Om precies 22.22 uur, na enkele cryptische filmpjes ter introductie, viel het grote zwarte doek en daar stonden ze: Jonkheer Mervin en zijn Jonkvrouw Roos. Twee stralende, hossende en zwaaiende hoofdrolspelers die er ‘onmeunig völ zin’ aan hebben de jonge carnavalisten het komende jaar voor te gaan in de feestelijkheden.

 

Enkele stichtende woorden

Een overvolle feesttent gaat dan volledig uit haar dak. Het kan allemaal. Even later nemen de Jonkheer en Jonkvrouw de microfoon (‘het geluid’) om de goegemeente zo goed en kwaad als het kan enkele stichtelijke woorden toe te spreken en zichzelf te introduceren. Het gaat ze goed af. Dan is het tijd voor de onderscheidingen en de feestende meute gaat weer snel verder met waar ze gebleven waren: feest vieren.

 

Dat het vanavond zover kwam, was vooraf nog wel even spannend. De keuzecommissie had namelijk eerst Roos op het oog en stelde haar de vraag of zij wellicht de nieuwe Jonkvrouw zou willen worden. “Daar hoefde ik niet lang over na te denken en ik zei vrijwel direct ja,” aldus Roos. Op de vraag of ze dan ook een geschikte Jonkheer wist, moest ze het antwoord echter schuldig blijven. Daarop kwam de keuzecommissie met een voorstel. “Het was direct rond, Mervin en ik konden het met elkaar vinden en dus gingen we ervoor.”

 

Mervin: “Klopt helemaal, al had ik in het begin wel wat bedenkingen tegen de kleuren in onze outfit. Ik ben namelijk niet zo van het roze, dat snap je wel.” Maar toen de contouren eenmaal zichtbaar werden, ging ‘ie toch overstag. “Ja, dit is mooi, we voelen ons er lekker in en hebben enorm veel zin.” En Roos ten slotte: “Het lijkt me enorm leuk om heel veel mensen te ontmoeten en samen plezier te maken. Dat hoeft niet allemaal met drank gepaard te gaan, zoals zoveel mensen denken, maar het kan ook gewoon heel gezellig zijn.”

 

Wie zijn de nieuwe Hoogheden?

Jonkheer Mervin ten Berge woont in Borne en is 23 jaar. De vrijgezel werkt al een aantal jaren bij ’s lands grootgrutter die op de kleintjes let. Daar ontfermt ‘ie zich over de versafdeling en de groenten. En tussendoor studeert hij Small Business en Retail Management aan het Saxion in Enschede. In zijn -spaarzame- vrije tijd voetbalt hij in het vijfde bij BVV Borne. Voor De Toet’nbloazers is Mervin één der hunnen. Al vier jaar is hij actief in de Jongerenraad.

 

Dit in tegenstelling tot Roos Everink, de nieuwe Jonkvrouw, alhoewel ze een doorknede carnavaliste is. Roos, 21 jaar, werkt bij Kaja Interieurs in Rijssen, waar ze een aantal marketingtaken voor haar rekening neemt. Daarnaast is zij actief bij Kir Royal. Haar hobby’s zijn tekenen en creatief bezig zijn. “Spelen met kleuren vind ik leuk”, zegt ze. Vóór haar studie- en stageperiode in Utrecht vierde ze het carnaval steevast bij De Melbuulkes. (BM)

 

Het motto van de nieuwe hoogheden luidt:

Van de groente en de garen hebt wie vrijaf, dit carnavalsjaar geet het dak d’r af!

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Op Flora is de koning vandaag al jarig

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn er voor de basisscholen geen massale Koningsspelen....
21-04-2021

Lentefeestje voor de koeien

Zondagmorgen om 09.30 uur was het zover en konden de staldeuren bij boer Arjan Bonthuis aan de...
18-04-2021

Verkiezing Kroonjuweel en Koning van je eigen...

Koningsdag wordt in 2021 opnieuw flink dwarsgezeten door de coronamaatregelen. Maar daar heeft...
16-04-2021

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021