Historische Nieuwjaarsduik
NEO KLEURT JAARLIJKS EVENEMENT IN DE STROOM ESCH (ZWART-WIT)

Historische Nieuwjaarsduik

De jaarlijkse duik in de Weideplas op 1 januari krijgt deze keer een extra impuls door de deelname van voetbalvereniging NEO. Vanwege het 100-jarige bestaan laat de club het hele jaar van zich horen, door eigen activiteiten en aan te sluiten bij bestaande jaarlijkse evenementen. Zo ook bij de Nieuwjaarsduik in de Stroom Esch. Zo veel mogelijk in historische kleding wagen ook de voetballers een sprong in het koude water.

 

Ingrid Prigge en Dennis Wilt

Voorzitter Harrie Besselink mag dit keer het startschot lossen en de Bornse atlete Ingrid Prigge verzorgt de warming up om de spieren los te maken en voor te bereiden op een koude onderdompeling. Hoe koud precies zal ongetwijfeld weerman Dennis Wilt haarfijn kunnen vertellen op de eerste dag van het nieuwe jaar. Hij zal de presentatie van het evenement op zich nemen.

 

Jaarlijks nemen tientallen mensen deel aan de Nieuwjaarsduik, die wordt georganiseerd door Fit For Free en de wijkvereniging Stroom Esch. Het zouden er dit keer wel eens een heleboel meer kunnen zijn, als de leden van NEO de oproep van hun voorzitter ter harte nemen.

 

Prijzen

Tussen 12.30 uur en 13.00 uur kunnen de deelnemers zich inschrijven en omkleden. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van de kleedruimtes in de sportzaal bij de vijver, waar naderhand ook gelegenheid is om te douchen en om te kleden. Het dragen van schoeisel tijdens de duik is verplicht en deelname kost 1 euro. Meer mag ook, want de bijdrage is bedoeld om de voedselbank te ondersteunen. Ook nu worden de deelnemers opgeroepen verkleed mee te doen. Een jury beoordeelt wie de meest opvallende verschijningen zijn. Hiervoor worden enkele prijzen beschikbaar gesteld. De winnaar van de hoofdprijs mag een jaar lang gratis gebruik maken van het Hengelose fitnesscentrum. Ook wordt er een Fit-For-Free-bidon wedstrijd gehouden. Hiervoor worden vele bidons met daarin enkele aardige prijzen in het water geworpen

 

Na de duik staat warme chocolademelk en warme snert voor de deelnemers klaar. Ook ontbreken de oliebollen niet. Alle deelnemers ontvangen een oorkonde en UNOX muts. (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024