Geslaagde tweede Preuverie editie
MOOIE KRAMEN, VEEL LEKKERS EN EEN SPANNENDE LOTERIJ

Geslaagde tweede Preuverie editie

Om drie uur vrijdagmiddag ging de tweede editie van de Preuverie in Het Dijkhuis van start. Voor wie wil: deze is nog geopend tot zeven uur vanavond! Langs de vele kramen lopend werd al snel duidelijk dat iedere standhouder weer haar of zijn uiterste best had gedaan om er iets moois en bijzonders van te maken. Ook viel op dat er heel verschillende kramen waren. Of je nou iets hartigs als erwtensoep met roggebrood en spek wilde eten, of voor de zoetekauwen iets wat beter bij hen past zoals taart, wafels met warme kersen of stroopwafels, het was er allemaal!

 

Daarnaast waren er ook de nodige kramen die echt kerstgerelateerde zaken verkochten zoals kerststukjes, kerstversiering, kerstkaarten of kerstcadeaus. Bakkerij Koehorst had uitgepakt met allemaal kerstbroden en kerstchocolade. Dat laatste werd ook aangeboden van, hoe kan het anders in Borne, Zeut Chocola. Het is juist die diversiteit die het tot een bijzonder en aantrekkelijk evenement maakt. Van de loterij werd graag gebruik gemaakt, er waren dan ook veel en mooie prijzen! Wie dat wilde kon op de foto, waarbij een oude lijst van een schilderij als kader diende.

 

Dat de Preuverie in goede aarde valt, was wel te merken aan het grote aantal mensen dat de beide atria van Het Dijkhuis vulde. Er waren momenten dat er werkelijk geen stoel meer vrij was.

 

‘Heel Dijkhuis Bakt’: helaas maar vier deelnemers

Waar er vorig jaar nog tien taarten werden ingeleverd voor deze wedstrijd waren het er dit jaar nog maar vier. Te weinig om daarvan een wedstrijd te maken oordeelde de jury. Daarom extra aandacht voor deze vier deelnemers!

 

Hans Hendriks, kok in Het Dijkhuis, maakte eigenhandig een grote, vierkante taart die hij schitterend bespoot met roze crème en garneerde met chocoladekerstkransjes. Inge Rikkink van de pr van Het Dijkhuis maakte een Mon-Chou-taart die zij vervolgens belegde met frambozen. De derde was een schitterende chocoladetaart versierd met aardbeien. Deze was gemaakt door Dennis Hilbrink, één van de ruim driehonderd vrijwilligers van Het Dijkhuis.

 

De jongste die een taart maakte was Brecht Veenstra. Vorig jaar deed zij ook al mee. Toen maakte zij een taart met Rudolf het rendier erop. Deze keer maakte deze ervaren taartenmaakster – want dat is ze omdat ze graag en vaak taarten maakt – een natureltaart met jam ertussen en botercrème erover. Die botercrème garneerde zij met eetbare zilver- en goudkleurige balletjes die in het midden een kerstboom vormden. Op de foto in de tekst staat zij samen met een van haar vriendinnen.

 

Al met al weer een geslaagde Preuverie die, als het aan het succes ligt, zeker volgend jaar weer zal plaatsvinden. (HvR)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Preuverie Dijkhuis 2018


  Sten, Lauren en Ruan op tournee

  Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
  14-02-2021

  Willem en Linda doen het met liefde…

  Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
  14-02-2021

  Borne Schittert deelt prijzen uit

  In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
  18-01-2021

  Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

  De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
  04-01-2021

  Gelukkig nieuwjaar!

  Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
  01-01-2021

  Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

  Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
  27-12-2020