Robert en Anique regeren ’t Dolle Doarp
15-12-2018
NIEUWE JONKHEER EN JONKVROUW DRAEJPIEPERS

Robert en Anique regeren ’t Dolle Doarp

In alle vroegte werden zaterdag alle Zenderense voordeuren voorzien van een Pieper, een aardappel met daaraan een foto met lijfspreuk van Jonkheer Robert en Jonkvrouw Anique. Daarmee werden de nieuwe hoogheden van De Draejpiepers publiekelijk bekend gemaakt. Gisteravond presenteerden ze zich al aan het narrenvolk van de Jongerenraad en tal van bezoekende carnavalsverenigingen uit onder andere Borne, Hengelo, Losser, Albergen, Weerselo, Oldenzaal, Tubbergen, Denekamp en Ootmarsum.

 

Goudkleurige kist

Het gebeurde allemaal tijdens de achtste editie van het Piepersbal in een bomvolle feesttent aan de Lidwinaweg. Nadat de oude hoogheden Myron en Esmée van hun steek, kroon, scepter en versierselen werden verlost, was het tijd voor de opkomst van het nieuwe koppel. Verstopt in een grote goudkleurige kist en omringd door gemaskerde en verklede begeleiders werden ze het feestgedruis binnengereden, terwijl een spectaculaire licht- en geluidsshow de spanning opvoerde. De ontlading volgde om exact 21.41 uur toen Jonkheer Robert 1 en Anique, zijn Jonkvrouw, tevoorschijn kwamen.

 

Na de minutenlange toejuichingen spraken beiden, om en om, de elf punten uit van hun doldwaze regeringsplannen. Zo verordonneerden ze dat de Raad van 11 een geheel verzorgde barbecue gaat organiseren voor de Jongerenraad, dat koor Mix de hapjes regelt tijdens de komende carnavalsoptocht door het kerkdorp en dat de Sindron supermarkt tijdens de carnavalsperiode voor passende aanbiedingen zorgt. Enerzijds om daarmee haar eigen voortbestaan te stimuleren, maar tegelijkertijd om heel Zenderen ervan te laten meeprofiteren.

 

Wie zijn de nieuwe Hoogheden?

Robert Dries is 24 jaar oud en woont zijn leven lang al in Zenderen. Vanaf 2014 is hij lid van de Jongerenraad. Robert volgt de opleiding Werktuigbouwkunde aan het Saxion en is bezig met zijn vierde en tevens laatste jaar van deze studie. Daarnaast voetbalt hij in het vierde elftal van Zenderen Vooruit, bij de insiders beter bekend als 'ZV Quattro'. In zijn vrije tijd is hij bestuurslid bij de Volksfeesten Zenderen en actief lid bij Jong Zenderen.

 

Anique Ebbers is 23 jaar en heeft de opleiding Maatschappelijke Zorg afgerond aan het ROC in Hengelo. Vervolgens heeft ze de opleiding tot rijinstructrice gedaan waar ze in september voor is geslaagd. Sindsdien werkt ze bij Autorijschool Ebbers, de rijschool van haar vader. Anique handbalt bij Zenderen Vooruit en is daarnaast ook bestuurslid van de Volksfeesten Zenderen.

 

Het motto van de nieuwe hoogheden luidt:

‘Uitgerust met een bril en een kroon, zit dit duo komend jaar op de Draejpiepers-troon!’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Theo Seelen. — 15 dec 2018
Mooi span. Ik wens jullie een geweldig carnaval. Zet Zenderen maar op z'n kop.

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024