Plantjesplukkers winnen curling
SPORTIEVE ONDERNEMERSAVOND LEVERT VEEL STRIJD EN VOORAL PLEZIER

Plantjesplukkers winnen curling

De allereerste curlingavond, speciaal bestemd voor de Bornse ondernemers, eindigde donderdagavond in een overwinning voor de Plantjesplukkers, een team van bergingsbedrijf Vorgers. Zij versloeg in een zinderende finale, die uitblonk door het grote aantal gemiste worpen, het team Terzake Merken. De finale vormde de apotheose van een uiterst vermakelijke avond, waarin het plezier en de bluf voorop stonden.

 

Vast contract

Neem het team Drink and Sweep, bestaande uit Dennis Rasch, Han Wessels, Rob Munsterhuis en Hans Groote Schaarsberg. Gestoken in volstrekt foute kersttruien lieten ze, wie het maar horen wilde, bij voortduring merken geweldig goed te zijn en ongetwijfeld na afloop met de fraaie beker huiswaarts te keren. Het mocht niet zo zijn. Ze strandden, tot leedvermaak van de anderen, in de halve finale.

 

Dan was er ook het team Ice Queens, bestaande uit het verkoopteam van Deterd Mode. Het vijftal stal de show met hun blauw oplichtende kroontjes en opgeplakte glitters. Van de drie wedstrijden wonnen ze er niet een, maar plezier hadden ze. En dat gold eigenlijk voor alle zestien deelnemende teams. Op een na dan, want het team van de gemeente Borne bestond uit voornamelijk inleenkrachten, die bij winst -zo werd gezegd- zouden kunnen rekenen op een vast contract. Ze redden het echter niet.

 

Volleerde spreekstalmeester

Verder was er niemand die erom treurde, want vanavond ging het er met name om samen eens een keer op echt Borns ijs een bijzondere avond te beleven. En een bijzondere avond werd het dus. Marc Leurink praatte de competitie als een volleerde spreekstalmeester aan elkaar, was scherp, strooide met kwinkslagen en wist een soms weinig spectaculaire ronde toch nog naar een grote hoogte te roepen.

 

De Plantjesplukkers van Vorgers, vernoemd naar hun specialisme waarin ze op deskundige wijze grote en kleine wietkwekerijen ruimen, bleken vanavond ook op glad ijs heel goed uit de voeten te kunnen. Sterker, ze waren de allerbesten. Gestoken in hun werkpakken maakten ze vele vreugdedansjes toen ze de beker eenmaal in handen hadden. Vrijdag om 17.00 uur wordt de competitie voortgezet met 16 teams uit de Bornse samenleving. (RH/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Bartjens — 21 dec 2018
Teamwerk krijg je niet door impulsieve beloften te doen, maar door jarenlange teambuilding, keihard werken voor een steeds beter product, kennis van binnenuit, een heldere missie en met een gepassioneerde teamleider.
Ron Harmkens — 21 dec 2018
''Op een na dan, want het team van de gemeente Borne bestond uit voornamelijk inleenkrachten, die bij winst -zo werd gezegd- zouden kunnen rekenen op een vast contract.''

Ik vind dit echt te schandalig voor woorden. Mensen die ingehuurd worden, die elke maand maar weer moeten afwachten of ze mogen blijven, daar maak je geen spelletje van! Ik mag hopen dat die toezeggen, voor de grap gedaan of niet, niet door de gemeente zelf gedaan is of door collega's bij de gemeente daar die wel een vast contract hebben, want dat slaat helemaal nergens op. Waar je wel van op aan kunt: inleen krachten werken net zo hard, al dan niet harder, dan vaste medewerkers, want zij moeten zich bewijzen en laten zien dat hun aanwezigheid toegevoegde waarde heeft. Een vast contract bij winst... houd toch op zeg.

Curlingcompetitie Bedrijven 2018


    Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

    Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
    16-04-2024

    Organisatie Borne op z’n Best popelt

    Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
    07-04-2024

    Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

    Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
    31-03-2024

    Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

    Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
    24-03-2024

    Vele palmpasens sieren druilerig Borne

    Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
    24-03-2024

    Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

    Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
    19-03-2024