Natte curling prooi voor Ace on Ice
‘UITEINDELIJK IS HET GOEDE DOEL DE GROTE WINNAAR VAN VANAVOND’

Natte curling prooi voor Ace on Ice

De tweede avond van de Bornse curlingcompetitie viel vrijdag letterlijk in het water. Twintig teams hadden zich bij de Lions Borne, de organisator van het evenement, aangemeld om mee te strijden om de Bornse titel en de vanzelfsprekende eeuwige roem. Met hun deelname leverden ze bovendien een bijdrage aan een later vast te stellen goed doel. Winnaar werd het mannenteam Ace on Ice. Met grote overmacht versloeg het de Curling Girls in de finale. Tot het ‘best dressed’ team werden de vijf luidruchtige heksen met de fraaie naam Wicked Witches uitgeroepen.

 

Grote stukken tapijt

De weersomstandigheden waren vrijdag erbarmelijk. Een onophoudelijk neervallende regen deed het ijs in de loop van de dag al in een spiegelgladde vloer veranderen, die daarom voor de zekerheid vooraf al deels met grote stukken tapijt werd afgedekt, om daarmee onnodige risico’s van valpartijen te voorkomen. De twintig teams, met uitbundige namen als Roosjesperen, Gladde Jongens en Curling me softly en vaak evenzo uitbundig uitgedoste teamleden, hielden zich op onder enkele grote parasols om maar enigszins droog te blijven. Veel teams die de volgende ronde niet haalden, hielden het daarna al snel voor gezien om daarna thuis de warme kachel en droge kleding te zoeken.

 

Maar zoals altijd bleven de kanjers over. Nadat acht teams de kwartfinales hadden bereikt en daarin onderling uitmaakten wie van hen de beste waren, bleven er uiteindelijk twee over voor de finale. De mannen van Ace on Ice bleken daarin de allersterksten. Ace on Ice is een vriendenteam, dat elkaar met grote regelmaat vindt op de tennisbaan van Smash: Maurice de Vries, Martinus Albertsen, Joop Nijenhuis, Dennis Wilt en Tjeerd Scholte. In hun gele hesjes straalden ze kracht en zelfvertrouwen uit en dat bleek uiteindelijk voldoende voor de winst.

 

Elk kind een koffer

Het goede doel dat ze bij hun inschrijving opgaven is Ekiko, Elk kind een koffer (zie www.ekiko.nl.) Ekiko streeft ernaar dat elk kind dat niet thuis kan slapen, een eigen koffertje zou moeten hebben. Met eigen spullen, een tandenborstel, pyjama, knuffelbeer, een liedje en een schone onderbroek of luiers. Met de overwinning van Ace on Ice komt de doelstelling van Ekiko dus weer een stukje dichterbij.

 

Paul Grimberg van de Lions Borne is, ondanks de tegenslag van het slechte weer, na afloop toch een tevreden man. “Het was een leuk evenement en we zijn blij met dit curling evenement iets voor de goede doelen te kunnen betekenen. Zij zijn de uiteindelijke winnaar. Want het is niet alleen Ekiko dat vanavond profiteert. Een groot deel van de opbrengsten van vanavond gaat ook nog eens naar een goed doel dat door alle deelnemers vanavond het meeste is genoemd. De uitslag hiervan maken we later bekend.” (RH/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Curlingcompetitie 2018


    Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

    Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
    16-04-2024

    Organisatie Borne op z’n Best popelt

    Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
    07-04-2024

    Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

    Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
    31-03-2024

    Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

    Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
    24-03-2024

    Vele palmpasens sieren druilerig Borne

    Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
    24-03-2024

    Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

    Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
    19-03-2024