Warm shoppen in een nat Borne
SUCCESVOLLE EDITIE SHOPPING BY CANDLELIGHT ONDANKS DE REGEN

Warm shoppen in een nat Borne

Shopping by Candlelight is niet meer weg te denken van de jaarlijkse evenementenkalender. Er zijn jaren geweest dat er sneeuw lag, dat de Kerstman in zijn arrenslee het sprookje compleet maakte. Die beelden behoren inmiddels thuis in de geschiedenisboekjes. Maar ook zonder sneeuw, en soms zelfs met een vervelende regenbui, kan het in Borne gezellig zijn op de laatste zaterdagavond voor kerst. Dat bewees de editie van deze zaterdag nog maar eens. Want ondanks de tegenslagen was er sprake van een heuse kerststemming, met grote aantallen bezoekers en vele deelnemers die hun uiterste best deden de kerstsfeer over het dorpscentrum uit te strooien.

 

Sfeervolle kerstliederen

Gelukkig was het aan het begin van de avond nog droog. En toen de bezoekersstroom tegen half zeven goed op gang kwam, zette iedereen zijn beste beentje voor. Op elke hoek was wel een koor of koortje te vinden, deden de goede doelen standjes hun uiterste best, draaide de ijsbaan met wederom een perfecte vloer op volle toeren en zorgde de kerstman met zijn gulle blik voor vele blije gezichten.

En daar waar het met de regen even misging, vonden mensen snel een droge plek op een van de overdekte terrassen, in de winkels of in de Stephanuskerk om te luisteren naar de sfeervolle kerstliederen van de verschillende kerkkoren.

 

Miniconcert van Inpajoko

Het koor Inpajoko maakte van de nood een deugd en startte een spontaan miniconcertje onder de luifel bij De Steeg. En dat was precies wat Borne vanavond zo gezellig maakte. Het verveelde allemaal geen moment. Sterker nog: het was een plezier om een of meerdere rondjes door het dorpscentrum te maken. Of het nu ging om het opzwepende optreden van Sing with Spirit in een grote partytent op het Rheineplein, of het vertederende geknutsel van de allerkleinsten in een tent op de Nijstad…

 

Ook de bewoners van Het Dijkhuis genoten vanavond volop van de kerststemming in het dorp, voor hen enkele honderden meters verderop. De Lions Borne nam traditioneel weer een aantal van hen 'onder de arm' om samen van de bijzondere sfeer te proeven, een rondje te maken en zich door een aantal winkeliers te laten verwennen op wat lekkers.

 

Toen het na half negen écht begon te regenen hield het allemaal op. Het vuur was gedoofd, de energie weggeëbd. Ook de bezoekers hielden het toen maar voor gezien. Het was nu eenmaal niet anders. Spekkopers waren de kroegen waar er binnen geen doorkomen aan was. Maar ook dat is kerst. Morgen, zondag, is er nog een kleine herkansing, want ook dan zijn de winkels in het centrum weer van 12.00 tot 17.00 uur geopend. (RH/AM/AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
ks — 23 dec 2018
Jammer dat de feestverlichting op meerdere plaatsen het laat afweten. Hoe kan dat nou?

Shopping by Candlelight 2018


  Feestend lint trekt door Borne

  Rond de middag sloeg Henk van den Berg van de Stichting Borns Carnaval de schrik nog even om het...
  22-02-2020

  Massale belangstelling voor Bergen Belsen

  In de Stefans-Hof waren de jongeren uitgenodigd die zich hadden opgegeven voor een bezoek aan...
  19-02-2020

  Zenderen omarmt Martijn en Carmen

  Na de Angorageiten, Melbuulkes en Kolkleu is sinds zaterdagavond ook bij De Doldraejers de kogel...
  15-02-2020

  Prille liefde in Hertme…

  Vandaag, 14 februari, is het Valentijnsdag. Voor de één een gruwel, voor de ander...
  14-02-2020

  Huize Lidwina herleeft aan Hanzestraat

  Vanaf de zomer in 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, was Huize Lidwina in Zenderen het...
  11-02-2020

  Paasvuur werpt schaduw vooruit

  Het duurt nog even voor het Pasen is. Op zondag 12 april om precies te zijn en traditiegetrouw...
  08-02-2020