Vertederende bevalling in Stephanuskerk
KINDJE WIEGEN IS MISSCHIEN WEL HET MOOISTE KERSTFEEST

Vertederende bevalling in Stephanuskerk

Traditiegetrouw wordt op tweede kerstdag het Kindje gewiegd in de St. Stephanus. In de meer dan halfvolle kerk krioelt het om half elf van engelen en elfjes, schaapjes en herders. Een ezel, drie Koningen en natuurlijk Maria en Jozef maken het aloude sprookje compleet. In de kerkbanken wachten vele papa’s en mama’s, broertjes, zusjes én opa’s en oma’s op hetgeen er komen gaat. En dat is nogal wat, want in amper een halfuurtje voltrekt zich het verhaal waarmee we allemaal groot zijn geworden.

 

De ezel op Adidas-schoentjes

Het kinderkoor Unisono zingt vele bekende kerstliedjes en natuurlijk begint het allemaal met ‘Stille Nacht’. Maria en Jozef zoeken een plaatsje om hun kind ter wereld te brengen en lopen enkele keren op en neer door het middenpad. Uiteindelijk vinden ze de kribbe en heeft zich ook een ezeltje aangesloten. Van boven net echt, en van onder stappend op zijn spiksplinternieuwe Adidas-schoentjes. Het jochie heeft moeite zijn definitieve plek achter de kribbe te vinden en dwarrelt links en rechts over het priesterkoor, simpelweg omdat er overal zo veel te zien valt.

 

Als Maria zover is het Kind te baren, komt ze even in de problemen. Het valt dan ook niet mee haar pop onder haar blauwe gewaad tevoorschijn te ‘toveren’. Het geworstel duurt een paar tellen, voor haarzelf lijken het uren. Als het eenmaal is gelukt, volgt de ontlading in de kerkbanken. Er stijgt nog net geen applaus op, maar de opluchting is hoor- en voelbaar.

 

Dansende kerstengelen van Danceworkx

Dan komt er een aantal kerstengelen. Ze dansen hun blijdschap op de tonen van enkele eigentijdse kerstnummers, terwijl Elizabeth Boerjan van Danceworkx haar pupillen vanuit de zijbeuk de nodige aanwijzingen geeft. Nu is er wel applaus. Het kerstfeest is compleet. Het enige smetje vormde de handmicrofoon die niet naar behoren functioneert. “Maar ach, we kennen toch het verhaal, en de kinderen vonden het allemaal prachtig”, zou een der vaders na afloop glimlachend en relativerend opmerken.

 

Als het Kindje is gewiegd, trekt het hele gezelschap zich terug in de Stefans-Hof. Voor alle spelertjes en bezoekers is er beschuit met muisjes en wordt er nog even plezierig gekeuveld onder het genot van een kop koffie of thee. Het is toch allemaal maar weer gelukt, zo simpel en mooi kan Kerstmis zijn. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Kindje wiegen 2018


    Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

    Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
    24-03-2024

    Vele palmpasens sieren druilerig Borne

    Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
    24-03-2024

    Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

    Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
    19-03-2024

    (Snoei)hout brengen voor paasvuur

    Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
    17-03-2024

    Blřf opnieuw naar Hertme

    Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
    13-03-2024

    Racoon terug in Hertme

    Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
    07-03-2024