Joke heeft ‘m: de Gouden Pieper!
BURGEMEESTER ROB WELTEN: ‘JE BENT EEN BIJZONDER MENS’

Joke heeft ‘m: de Gouden Pieper!

Zaterdagavond om iets over half negen in ‘t Rigtershoes in Zenderen. Een hoogst ongemakkelijk ogende Joke Vermeulen staat in een hoekje van de overvolle zaal. Ze overziet alle carnavalsvierders die vanavond bijeen zijn voor de officiële receptie van de nieuwe Jonkheer Robert en zijn Jonkvrouw Anique van de Draejpiepers. “Ik heb helemaal niks met carnaval”, zo riep ze al eerder. Maar het is ook de avond van de uitreiking van de Gouden Pieper, en die is nu eenmaal voor haar bestemd. Morele steun vindt ze vanavond in haar meegekomen dochter, buren en vrienden.

 

De loftrompet

Als de Garde der Oud-Jonkers even later naar binnen is geblazen en burgemeester Rob Welten het podium beklimt, is er voor haar geen weg terug. Ze wordt naar voren geroepen en dan begint de burgervader zijn loftrompet over haar af te steken. Dat ze veel vrijwilligerswerk doet, dat ze actief is in Het Dijkhuis, dat ze veertig jaar lang de VOX heeft samengesteld en dat ze ook jarenlang het stembureau in het kerkdorp bemande. “En zoals we hebben gelezen, gebruik je nog steeds geen computer en een smartphone. Joke, je bent een bijzonder mens, daar kunnen we hier allemaal nog een heleboel van leren.”

 

Daarna volgt de officiële overhandiging van de fraaie plaquette; de tweede. Vorig jaar ging de primeur naar Jan Everlo, die vanavond natuurlijk eveneens van de partij is. Als ook eenmaal de bloemen zijn overhandigd, wachten de feestvierenden eigenlijk op een reactie van de gehonoreerde. Joke zoals Joke is, zegt ze: “Noh, dat was ‘t.” Applaus klinkt op en er wordt een lange rij geformeerd om het feestvarken van harte met haar zojuist verworven kleinood te feliciteren.” (BM)

 

Lees ook ons eerdere bericht: 'Gouden Pieper naar Joke Vermeulen'

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
H.S — 30 dec 2018
Gefeliciteerd met de gouden pieper een heel leuk gebruik voor zenderen om zo iemand in het zonnetje te zetten ,en ik heb ook al iemand die het ook heel erg verdiend en die ik wil voordragen voor de volgende gouden pieper dat is ook een vrijwilligster uit jullie dorp het gaat om mevr Betsy paus

Kerkhof Zenderen klaar voor de toekomst

“Het was een lange weg naar deze vrijdagmiddag”, aldus Maria Verheijen,...
19-04-2024

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024