Helden duiken het nieuwe jaar in
RECORD DEELNAME AAN NIEUWJAARSDUIK IN STROOM ESCH VIJVER

Helden duiken het nieuwe jaar in

De kop is eraf, het nieuwe jaar is van start. Om klokslag één uur vanmiddag doken ruim honderd jongens en meisjes, mannen en vrouwen het koude water in van de Stroom Esch vijver. Nou ja, duiken, het was vooral lopen en voor de negen van de tien zo snel mogelijk weer rechtsomkeert maken, de droge en warme badhanddoek tegemoet. Een handvol helden kon er echter geen genoeg van krijgen en vierde haar victorie op het eilandje midden in de vijver.

 

Het was de achtste editie van de traditionele Nieuwjaarsduik. “Een bijzondere”, aldus voorzitter Frans Edelijn van de wijkvereniging. Want behalve een delegatie van het jubilerende NEO-bestuur in hun ouderwetse handsoppen, hadden zich deze keer ruim honderd enthousiastelingen ingeschreven. Een record, vorig jaar bleef de teller steken op zestig. Nadat Ingrid Prigge de kleurrijke badgasten via een korte warming-up de spieren wat losser had weten te maken en concludeerde dat het op één been staan voor de meesten vanmorgen nog een brug te ver was, mocht Harrie Besselink van NEO het startschot lossen.

 

Marlies Hazewinkel de best verklede

En daar gingen ze. Gillend en schreeuwend het water in en even later in hetzelfde tempo er weer uit. Dennis Wilt, de presentator van dienst, praatte het spektakel vrolijk aan elkaar en sprak met menigeen over zijn of haar ervaring. Zo was er ook de Bornse Marlies Hazewinkel, die op een tot motor omgebouwde step met de naam Sat-U-dar-an en een opgeplakte snor de prijs voor de best verklede deelnemer in de wacht sleepte.

 

“Dit wat de eerste keer dat ik meedeed”, klink het euforisch na afloop. “Het idee voor deze outfit kwam van een collega. Ik heb heel lang getwijfeld of ik zou meedoen, maar uiteindelijk maar ja gezegd. Maar ik beloof nu al dat ik er volgend jaar weer sta hoor”, aldus Marlies. Als beloning mag ze een jaar lang gratis gebruik maken van de fitness faciliteiten van Fit-For-Free, de mede-organisator van het evenement. En voor iedereen was er na afloop warme chocolademelk, snert en natuurlijk oliebollen. (RH/AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nieuwjaarsduik 2019


     

     

    Koningsdag in de steigers

    Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
    23-04-2024

    Borne blijkt ook fris op z’n Best

    Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
    21-04-2024

    Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

    Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
    16-04-2024

    Organisatie Borne op z’n Best popelt

    Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
    07-04-2024

    Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

    Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
    31-03-2024

    Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

    Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
    24-03-2024