‘Samen maken we Borne’
VERBONDENHEID CENTRAAL IN NIEUWJAARSBIJEENKOMST OP RHEINEPLEIN

‘Samen maken we Borne’

Het Rheineplein was vanaf 17.00 uur vanmiddag de plek voor de Bornenaren om elkaar het allerbeste te wensen voor het kersverse jaar. En alhoewel het voor de meesten een jaarlijks terugkerende traditie is (het is ook al voor de veertiende keer!) zijn er toch ook telkenjare mensen voor wie het een nieuwe ervaring is. “Dit is werkelijk uniek”, zegt een van hen. “Dit maak je toch nergens mee op Nieuwjaarsdag?!” Een uurtje later, als het officiële moment is aangebroken, wordt het plein bevolkt door vele honderden goed geluimde mensen die gezellig met elkaar keuvelen, elkaar een ferme handdruk of drie zoenen geven en ondertussen genieten van een warme borrel of een hartig hapje.

 

Trots

Het is de namiddag en vroege avond van de jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomst in Borne. Volstrekt informeel en heerlijk ongedwongen. Het Melbuul’n Piratenkoor zorgt voor de vrolijke noot, terwijl een heleboel kraampjes langs de kant garant staan voor de inwendige mens.

 

Toch is er even een moment voor een officieel woordje, want het jaar moet natuurlijk wel plechtig worden geopend. Daarvoor is dit jaar Jos van der Wal, de regiomanager van TMZ/Het Dijkhuis ‘ingevlogen’. In zijn kielzog neemt hij meneer Nijhuis mee, een van de bewoners. Al is het alleen maar om aan te geven dat het gaat om de mensen die er wonen en leven. “We doen het samen” zegt hij, “en samen maken we Borne. We zijn er trots op dat Het Dijkhuis met al haar bewoners, medewerkers en vrijwilligers gesetteld is in Borne, dat we er een wezenlijk onderdeel van zijn.”

 

Eenzelfde trots, maar dan van een andere orde, laat burgemeester Rob Welten horen. “Natuurlijk zijn we trots op onze nieuwbouwprojecten, op ons crematorium en de vernieuwde Theresiakerk. Maar ook ben ik trots op de minder zichtbare zaken. Dan doel ik met name op onze samenleving. En als we aan het eind van dit nieuwe jaar in staat zijn geweest om ons menselijk gezicht weer te hebben kunnen laten zien, ja… dan ben ik écht trots. Dan hebben we het met elkaar weer goed gedaan.”

 

Fikse knal

Als meneer Nijhuis tot slot iedereen namens alle bewoners een heel fijn 2019 heeft gewenst, trekt het gezelschap onder aanvoering van de Bornse schutters naar het grote bord met daarop de tekst ‘Gelukkig Nieuwjaar’. Meneer Nijhuis en Jos van der Wal ontsteken een lont, waarna even later met een fikse knal de verlichting rond het bord gaat branden. Het jaar is geopend, waarna eenieder weer overgaat tot de orde van de dag: gezellig doorkletsen, handenschuddend, zoenend en toostend.

 

Tegen een uur of acht komt er een einde aan dit bijzondere evenement. “Het stelt niks veur, maar ’t hef wa wat”, zo hoor je links en rechts de beschouwingen. Wat Borne betreft kan het jaar nu echt van start. (AM/DdG/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Mehmet — 04 jan 2019
Laten we jaar goed beginnen en samen gaan met Hengelo,meeste gaan winkelen Hengelo en hier veel leeg.
Veel geld sparen met 1 gemeentehuis en wethouders.Is beter mensen,denk aan je toekomst.

Nieuwjaarsbijeenkomst 2019


    Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

    Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
    16-04-2024

    Organisatie Borne op z’n Best popelt

    Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
    07-04-2024

    Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

    Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
    31-03-2024

    Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

    Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
    24-03-2024

    Vele palmpasens sieren druilerig Borne

    Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
    24-03-2024

    Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

    Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
    19-03-2024