Gala vol afwisseling en humor
11-01-2019
EERSTE GALA-AVOND TOET’NBLOAZERS

Gala vol afwisseling en humor

De kop is eraf. De eerste van de twee jaarlijkse Gala-avonden van De Toet’nbloazers zit er weer op. Voor een uitverkochte zaal van het Kulturhus gaven de leden van de carnavalsvereniging vrijdagavond een staaltje ten beste van wat ze allemaal in huis hebben. En dat is nogal wat. De avond heeft dan ook geen grote sterren nodig om de lach bij de mensen tevoorschijn te toveren en de handen op elkaar te krijgen. Het overvolle programma van ruim drie uur is een bonte aaneenschakeling van zang, dans en sketches en wordt op een professionele wijze aan elkaar gepraat door Ann Kollen en Daan Meijer.

 

Het zou te ver voeren alle onderdelen hier uitvoerig de revue te laten passeren. Bovendien moet het natuurlijk nog een verrassing blijven voor de mensen die een kaartje hebben voor de tweede avond, een dag later, en die ook helemaal is uitverkocht. Traditiegetrouw begon het vrijdagavond met de officiële binnenkomst van de Prinsengarde en hoogheden waarna - al eveneens volgens het jaarlijkse programma - Theo Lassche, in zijn rol als Hennik de tuinman, de bok beklimt om zijn licht over Borne te laten schijnen.

 

Hengeler weend

Gestoken in zijn gele hesje en regenboogsokken weet je op voorhand al hoe laat het is. Soms messcherp en dan weer knap relativerend leidt hij zijn toehoorders langs alle perikelen die het afgelopen jaar spraakmakend werden. Van de recente Nashville-discussie en de bijbehorende lofzang op het Bornse regenboog-vlagvertoon tot de gemeentelijke starheid rondom het doorzetten van de Verbindingsweg en van een ‘Chapeau!’ voor de invulling van de Bornsche Maten tot een vermaning naar de Hengelose burgemeester over diens opmerking dat de bewoners er graag wonen omdat het zo dicht bij de metaalstad ligt. “De Hengeler weend waait harder dan ooit tevoren”, zo luidt zijn vermanende conclusie. Ook enkele carnavalsleden krijgen er op de Hennik-wijze flink van langs.

 

Maar dat is niet het enige. Ook de Raad van Elf, de Eierwiefkes, ex-Adjudanten en -Prinsen en Jongerenraad tonen hun onverwachte kwaliteiten, er is een Sisteract en op een buitengewoon hilarische wijze wordt het overbekende YMCA ten tonele gevoerd. Tussendoor zorgen de BorneBoeit-vlogsters voor een live-impressie vanuit de kleedkamers. En zo krijgt de avond in hoog tempo zijn vervolg, waarna alle deelnemers op het eind nog eens op het podium verschijnen om samen met het publiek in de zaal de finale in te luiden: het zingen van het Toet’nbloazerslied. Morgenavond weer. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024