Hertme heeft Prins Wouter en zijn Jarno
18-01-2019
NIEUWE HOOGHEDEN KOLKLEU PRESENTEREN ZICH OP EEN UITBUNDIG GALA

Hertme heeft Prins Wouter en zijn Jarno

In een overvol Hof in Huis in Hertme waren het vrijdagavond Wouter Kleissen en Jarno Kemna die zich presenteerden als de nieuwe hoogheden van carnavalsvereniging De Kolkleu. Het gebeurde allemaal tijdens de vermaarde Gala-avond, een van de grootste carnavalsfeesten in het kerkdorp. Tijdens een uitpuilend programma, vol met dansjes, een verloting, een buut én de vermaarde playbackshow rolde om even over negenen de nieuwe prins in een grote kist het podium op, om zich even later glorieus aan de carnavalisten te presenteren.

 

In de voetsporen van zijn vader

In zijn allereerste toespraak ‘Dag leu, hier stoa ik dan’ vertelde hij wie hij was. Dat het carnaval hem met de paplepel was ingegoten en dat ‘ie trots was in de voetsporen te mogen treden van zijn vader die in 2001 de scepter zwaaide. Vervolgens introduceerde hij zijn nieuwe Adjudant. “Het moest iemand worden die in groep 1 van de basisschool al mijn speelvriendje was en die in de loop der jaren uitgroeide tot een echte kameraad. Loat nen Adjudant mer komm’n,” zo besloot hij waarna Jarno Kemna het podium betrad, getooid met een grote zwarte helm, die hij even later afzette.

 

Nog ietwat onwennig lieten ze het gejuich vanuit de zaal over zich heenkomen waarna ze even later in de coulissen verdwenen. Vervolgens was het de beurt aan Rian -Betsy- Jannink, de schoonmaakster die, gehuld in haar gele hesje, in een soms scherpe buut menig Hertmenaar op de hak nam. Nadat ze haar verbale vuurwerk had afgestoken kwamen de hoogheden terug, en nu in vol ornaat. Ze verkondigden hun proclamatie en deelden de onvermijdelijke onderscheidingen uit.

 

Playbackshow

Het tweede deel van de avond bestond uit de vermaarde playbackshow, een bonte aaneenschakeling van sketches en veel muziek. Zo deden de oud-hoogheden een duit in het zakje, leken de vermaarde Cats hun wederopstanding in Hertme te beleven en werd Dennis ten Dam, de voorzitter van de Raad van Elf, in een John Travolta-verrassingsact opgenomen. Het was al bijna zaterdag toen het officiële programma haar einde vond met een optreden van de blaaskapel Wie d’r bie. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024