Uitslag poll Elhorst-Vloedbelt
IN TOTAAL BRACHTEN 884 MENSEN HUN STEM UIT

Uitslag poll Elhorst-Vloedbelt

Naar aanleiding van een verschil van mening tussen de Dorpsraad van Zenderen en de Provincie Overijssel over het draagvlak in de lokale gemeenschap voor de realisatie van een mestverwerkingsinstallatie op de vuilstortlocatie Elhorst-Vloedbelt, plaatste BorneBoeit woensdagavond een poll om de meningen te peilen.

 

De vraagstelling was: Bent u voor of tegen de plannen van Twence en de Provincie om een mestverwerkingsinstallatie te realiseren op de Elhorst-Vloedbelt in Zenderen? Er kon gekozen worden uit de opties ‘Ja, ik vind het een goed plan. Doen’, ‘Maakt mij niet uit’ en ‘Nee, ik ben tegen’.

 

Correctie wegens misbruik

In principe was het mogelijk één stem per apparaat en per IP-adres uit te brengen. Bij bepaalde cookie-instellingen bleek dit niet juist te werken. Het leverde enkele dubbele stemmen op (bij beide ‘kampen’), maar er werd niet massaal misbruik van gemaakt. Op één uitzondering na: vanaf een enkel IP-adres bleken meer dan 300 (tegen)stemmen uitgebracht te zijn.

 

Resultaten

Als we de resultaten van de poll hiermee corrigeren, dan is de uitslag als volgt:

 

In totaal werden er 884 stemmen uitgebracht. Hiervan waren 338 vóór de mestverwerker, 27 mensen gaven aan dat het hen niet uitmaakte en 519 stemmers waren tegen de installatie op de Elhorst-Vloedbelt.

 

In hoeverre de stemmers uit de gemeenschap van Zenderen kwamen is niet goed te beoordelen, omdat niet alle IP-adressen een (juiste) locatie meezenden.

 

Indicatie

We benadrukken nogmaals niet de illusie te willen wekken dat de poll op BorneBoeit een enquête is die volgens de daarvoor geldende wetenschappelijke regels uitgevoerd is. Resultaten kunnen hooguit indicatief zijn. Het lijkt er echter op dat de stelling van de Provincie dat er draagvlak in de gemeenschap van Zenderen voor de plannen van Twence is, en er slechts enkele tegenstanders zijn, niet door onze poll wordt ondersteund. De resultaten bieden overigens ook geen ‘bewijs’ dat tachtig procent van Zenderen tegen de plannen is. (AJ)

 

De poll is inmiddels gesloten.

 

Meer over de aanleiding voor de poll: Wel of geen draagvlak voor de mestverwerker?

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Henk Semmekrot — 09 feb 2019
Een misser,waar Zenderen niets over te zeggen heeft. Het zijn de hogere machten die anders beslissen. Eerder het gewest Twente inzake de vuilstort die achteraf niet nodig was. En nu dreigt een tweede misser, de provincie die als hogere macht de gemeente en de gemeenschap "overrulet" en de plaatselijke belangen verwaarloost.
H.S — 09 feb 2019
Ik zou zeggen ga ervoor werkgelegenheid het bedrijf is er kom zenderen met een ander gebaar tegemoet een win win situatie.Want nu niet doorpakken daar heb je dit pand niet voor neer gezet maar de volgende keer zou ik zeggen zenderen denk nog eens een keer goed na niet nog zo,n misser
Gerard Welberg — 08 feb 2019
In het voortraject heeft de provincie opdracht gegeven informatie op te halen in Zenderen. Er zijn een aantal rondetafelgesprekken geweest met verschillende groepen uit Zenderen. De stemming na deze gesprekken was ook al dat de overgrote meerderheid tegen de komst van de mestverwerker in Zenderen was.De telefonische stemming waaraan de provincie refereert voldeed in geen enkel opzicht aan eisen die je mag stellen aan een peiling. Laat de provincie maar eens een echte peiling houden in Zenderen. Ik zie de uitslag met een gerust hart tegemoet.

Een vriendinnetje voor Oeki

Toen Martin Velten op 4 april officieel afscheid nam als wethouder van de gemeente Borne vroeg...
18-04-2024

Verenigingsman Erik Rouhof overleden

In de nacht van dinsdag op woensdag is Erik Rouhof overleden. De verenigingsman pur sang wist...
17-04-2024

Feestelijke ingebruikname derde duofiets

Donderdag werd de derde duofiets van Fietsmaatjes in gebruik genomen door wethouder Michael...
13-04-2024

‘De straat is té mooi’

Sinds twee weken is het nieuwe stuk F35 vanaf de Azelosestraat tot aan de Oonksweg gereed en...
12-04-2024

De ‘kers op de taart’ in de Bornsche Maten

Het is een project van lange adem geweest. Al vanaf 2006 wordt er gesproken over...
11-04-2024

Brand in de afzuigkap

Tegen 18.00 uur woensdag werd de brandweer opgeroepen voor een melding aan de Struisgras. Ter...
10-04-2024