Toet’nbloazers krijgen groene licht
16-02-2019
PRAALWAGEN AKOORD BEVONDEN VOOR DEELNAME AAN OPTOCHT OLDENZAAL

Toet’nbloazers krijgen groene licht

Al ruim een jaar zijn ze ermee bezig, de wagenbouwers van De Toet’nbloazers. In Oldenzaal mee mogen doen aan de Grote Twentse Carnavalsoptocht blijft immers de ultieme droom. Vandaag volgde het allesbeslissende moment. Na een laatste kritische check van de oppermachtige Technische Commissie van de Kadolstermennekes kwam het hoge woord eruit: “Ja, het mag!” Waarmee alle seinen op groen gingen en een carnavalsdroom opnieuw werkelijkheid wordt.

 

Hoogtepunt

Vorig jaar deden De Toet’nbloazers voor de eerste keer in de geschiedenis mee aan de Carnavalsoptocht in Oldenzaal. Voor de grote groep wagenbouwers was dit een hoogtepunt van het carnavalsjaar, dat ook nog eens werd bekroond met een veertiende plaats. Die deelname was echter geen garantie om ook dit jaar van de partij te kunnen zijn, want een plekje in de Grote Twentse Carnavalsoptocht moet echt worden verdiend. En dus komt de ‘beruchte’ commissie de wagens al in een vroeg stadium controleren en ook daarna bijna wekelijks de voortgang volgen en de constructies boordelen.

 

Het definitieve groene licht vandaag werd natuurlijk met een klein feestje gevierd, daar is het immers een carnavalsvereniging voor. ‘Vorig jaar startten we als nummer laatst, nu al weten we dat we startnummer 41 krijgen. Gewoonweg top!”, aldus de bouwers. Naast de optocht in Oldenzaal op zondag 3 maart is de praalwagen van De Toet’nbloazers vanzelfsprekend ook te zien in de Grote Bornse Carnavalsoptocht, die een dag eerder wordt gehouden en om 13.30 uur start in het centrum van Borne.

 

De Kolkleu en Zenderen

De Kolkleu uit Hertme trekken al eerder de regio in. Dat gebeurt op zondag 24 februari in Albergen. Daar doen ze met maar liefst 85 lopers voor de tweede keer mee aan de eerste grote optocht in de regio. En dan is er natuurlijk ook nog de carnavalsoptocht in Zenderen, tegelijk met die in Oldenzaal. Ook daar zullen De Kolkleu traditioneel acte de presence geven.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024