Na Tom I is het nu Tom II
23-02-2019
DUIZENDPOOT EN VROLIJKSTE BOER NIEUW PRINSENPAAR DOLDRAEJERS

Na Tom I is het nu Tom II

Het nieuwe prinsenpaar bij De Doldraeijers in Zenderen is bekend. Tom Steenhagen en Martijn Jansen presenteerden zich zaterdagavond tijdens de tweede gala-avond in een overvolle feesttent aan de Lidwinaweg - waar ruim 600 feestvierders samen waren - aan het Zenderense narrenvolk. Daarmee treden zij in de voetsporen van hun voorgangers, de inmiddels oud-Prins Tom I en zijn -adjudant Nico.

 

‘Oh My God’

Ruim een half jaar liepen ze al rond met ‘het geheim van Zenderen’, want het was rond de bouwvak vorig jaar dat Tom Steenhagen werd gepolst voor het hoogste ambt binnen de carnavalsvereniging. Nadat hij op zijn beurt kameraad Martijn had gevraagd om in dat geval dan zijn adjudant te worden, was het allemaal snel beklonken. “Alleen mijn vrouw Chantal riep uit ‘Oh My God’, maar eigenlijk vonden we het alle vier hartstikke leuk”, zegt Martijn aan de vooravond van hun opkomst. Beiden zijn gepokt en gemazeld binnen De Doldraejers, want het is al sinds de eind-jaren ’90 dat ze er hun rol hebben en er de jaarlijkse feesten vieren.

 

Zo maakt Tom al veertien jaar deel uit van het carnavalsbestuur én is ‘ie medeverantwoordelijk voor de tentopbouw, terwijl Martijn zijn plek door-en-door kent als hof-chauffeur van de prinsenwagen. “We weten dus donders goed hoe het allemaal reilt en zeilt, maar dit is toch wel even anders en we vinden het geweldig om het nu eens van de andere kant mee te maken”, aldus de nieuwe Prins. Veel last van zenuwen heeft hij nog niet. “Ik maak me nu nog vooral druk om de tent. Het is een enorme klus om van het weiland een bruiloftszaal te maken”, zegt hij, terwijl Martijn na enig aandringen voorzichtig toegeeft nu toch wel de kriebels te krijgen.

 

Dat het zaterdagavond allemaal zover kwam, hing overigens nog aan een zijden draadje. Een hele goede kameraad van beiden overleed begin januari plotseling. Dat had voor hen zó'n impact, dat ze twijfelden of ze nu wel de aanvoerders van het Zenderense carnaval zouden willen en kunnen zijn. Toch zeiden ze -na overleg met de nabestaanden- volmondig ja. In hun woordje tijdens de opkomst refereerden ze er nog even aan. De opkomst van de nieuwe hoogheden, waarin hun kinderen een belangrijke rol vervulden, markeerde daarom tegelijk het einde van een turbulente, maar toch ook geweldige periode. Martijn: “Gelukkig hoeven we nu niet langer overal omheen te draaien en niet langer te liegen. We zijn gewoon een supertrotse Prins en Adjudant van een hele mooie carnavalsvereniging.”

 

Wie zijn de hoogheden?

Tom Steenhagen is 40 jaar en getrouwd met Miranda. Samen hebben ze twee kinderen: Maud van 8 en de zesjarige Siem. Zijn dagelijks brood verdient Tom als ‘duizendpoot’, zoals hij het zelf omschrijft, bij Groothuis Handel in Tubbergen, waar hij de administratie doet, offertes vervaardigt en zo meer. Kameraad Martijn Jansen is ook 40 en getrouwd met zijn Chantal. Ook zij hebben twee kinderen: Jelte (9) en Douwe (7). Martijn, in hun proclamatie als vrolijkste boer van Oost-Nederland aangekondigd, heeft zijn eigen melkveebedrijf aan de Kottermansweg. (BM)

 

Het motto van de hoogheden luidt:

“Wie schoeft oonze taak’n an de kaant en goat samen veurop in Doldraejerslaand!”

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
H.S — 25 feb 2019
Het was in een woord ,,Super,,de saamhorigheid is te voelen in het team .Met alle optreden van zang tot dans maar het hoogte punt was de ,,PAAL door roy kroeze met zijn dames ,,we hebben zelf ook meegedaan met zingen ,zwaaien en drinken de hapjes op tafel maar alles was perfect geregeld dus voor iedereen die er was of mee heeft gedaan wij zijn volgend jaar weer van de parij TOPPIE

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024