Prins Maikel is nu echt de baas!
01-03-2019
DE LAATSTE SLEUTELOVERDRACHT VAN BURGEMEESTER ROB WELTEN

Prins Maikel is nu echt de baas!

Sinds vrijdagavond is het weer een feit: de macht over Borne is enkele dagen in handen van de zotten. De sleutel van het dorp werd in de raadszaal van het gemeentehuis ceremonieel overgedragen aan de carnavalisten onder aanvoering van Stadsprins Maikel.

 

Samen naar de kerk

Maar voor het zover was (én zoals het hoort) gingen alle hoogheden en hun gevolg inclusief dansmarietjes, eerst om kwart voor zes ‘ter kerke’. Traditiegetrouw gebeurt dat in de RK Kerk in Zenderen. Voorafgegaan door de ’t Is Ma Waj Went Band zochten ze een plekje in de kerkbanken om vervolgens samen een heuse ‘Carnavalsmis’ uit te voeren.

 

Prins Maikel bijvoorbeeld sprak de openingsgedachte uit, Koningin Marlou en haar Adjudanten Maran en Kyra lazen teksten terwijl enkele dansmarietjes zeven kaarsen ontstaken, en de overige hoogheden deelden brood uit of verzorgden de collecte die dit jaar voor een belangrijk deel ten goede kwam aan de Rolstoelgroep Borne. Ondertussen was het Koor MIX dat met enkele gloedvol gezongen nummers de vaart er behoorlijk inhield. En dat moest ook, want een uurtje later was het tijd voor de sleuteloverdracht.

 

Alvast oefenen

Zoals ieder jaar viel het overdragen van de macht burgemeester Rob Welten zwaar en ook deze laatste keer was het treuzelen en dralen voordat het zover was. Dat wordt nog wat als de burgemeester vertrekt naar Haaksbergen en definitief niets meer te vertellen heeft in Borne. “Kan je vanavond vast aan wennen”, troostte voorzitter van de Stichting Borns Carnaval, Henk van den Berg, de burgervader.

 

De Bornse hoogheden zullen Rob Welten niet vergeten. Prins Maikel zag wel mogelijkheden een partnerschap met Haaksbergen op te zetten en de carnavalsverenigingen aldaar via Welten te bewegen mee te doen aan de Bornse carnavalsoptocht. En Prins Wouter van de Kolkleu fluisterde de vertrekkende burgemeester toe “Jij mag ook mee, hoor”, nadat hij vertelde alle carnavalsverenigingen uit te nodigen voor een potje klootschieten als het Bornse carnaval het 55-jarig jubileum viert in 2021.

 

Maar eerst zijn daar de dolle dagen van 2019, nog met carnavalminnend Welten in hun midden. “Maak er een onmeunig mooi feest van!”, was de boodschap van eenieder die deze vrijdagavond het woord nam. (DdG/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Hennie Kemna — 02 mrt 2019
Het was weer een mooie avond. Carnaval met een serieuze knipoog naar onze mede mens. Borne op haar best.

Sleuteloverdracht en carnavalsmis 2019


   

   

  Rheineplein wordt Pietenplein

  In alle vroegte zondagmorgen doken er twee Pieten op in het vernieuwde winkelhart van Borne....
  11-11-2019

  Lampionoptocht blijft populair

  Aan het begin van de zaterdagavond verzamelden zich zo’n honderd kinderen op het...
  09-11-2019

  Koen Westerbeek 44e Prins Melbuulkes

  Koen Westerbeek loopt dit jaar voorop in de polonaise bij carnavalsvereniging De Melbuulkes. Dat...
  08-11-2019

  Nieuwjaarsduik slaat een jaar over

  Het is zo langzamerhand een traditie geworden om het nieuwe jaar in te luiden met een duik in...
  04-11-2019

  Fondswerving Kerstherberg van start

  Het lijkt nog ver weg, maar toch begonnen Natascha Polak en Anja Kuipers vrijdagavond al met de...
  02-11-2019

  Halloweenparty in Wensink-Zuid

  Het was al goed donker toen rond de klok van zes een dikke vijftig kinderen zich, vaak onder het...
  31-10-2019