Prins Maikel is nu echt de baas!
01-03-2019
DE LAATSTE SLEUTELOVERDRACHT VAN BURGEMEESTER ROB WELTEN

Prins Maikel is nu echt de baas!

Sinds vrijdagavond is het weer een feit: de macht over Borne is enkele dagen in handen van de zotten. De sleutel van het dorp werd in de raadszaal van het gemeentehuis ceremonieel overgedragen aan de carnavalisten onder aanvoering van Stadsprins Maikel.

 

Samen naar de kerk

Maar voor het zover was (én zoals het hoort) gingen alle hoogheden en hun gevolg inclusief dansmarietjes, eerst om kwart voor zes ‘ter kerke’. Traditiegetrouw gebeurt dat in de RK Kerk in Zenderen. Voorafgegaan door de ’t Is Ma Waj Went Band zochten ze een plekje in de kerkbanken om vervolgens samen een heuse ‘Carnavalsmis’ uit te voeren.

 

Prins Maikel bijvoorbeeld sprak de openingsgedachte uit, Koningin Marlou en haar Adjudanten Maran en Kyra lazen teksten terwijl enkele dansmarietjes zeven kaarsen ontstaken, en de overige hoogheden deelden brood uit of verzorgden de collecte die dit jaar voor een belangrijk deel ten goede kwam aan de Rolstoelgroep Borne. Ondertussen was het Koor MIX dat met enkele gloedvol gezongen nummers de vaart er behoorlijk inhield. En dat moest ook, want een uurtje later was het tijd voor de sleuteloverdracht.

 

Alvast oefenen

Zoals ieder jaar viel het overdragen van de macht burgemeester Rob Welten zwaar en ook deze laatste keer was het treuzelen en dralen voordat het zover was. Dat wordt nog wat als de burgemeester vertrekt naar Haaksbergen en definitief niets meer te vertellen heeft in Borne. “Kan je vanavond vast aan wennen”, troostte voorzitter van de Stichting Borns Carnaval, Henk van den Berg, de burgervader.

 

De Bornse hoogheden zullen Rob Welten niet vergeten. Prins Maikel zag wel mogelijkheden een partnerschap met Haaksbergen op te zetten en de carnavalsverenigingen aldaar via Welten te bewegen mee te doen aan de Bornse carnavalsoptocht. En Prins Wouter van de Kolkleu fluisterde de vertrekkende burgemeester toe “Jij mag ook mee, hoor”, nadat hij vertelde alle carnavalsverenigingen uit te nodigen voor een potje klootschieten als het Bornse carnaval het 55-jarig jubileum viert in 2021.

 

Maar eerst zijn daar de dolle dagen van 2019, nog met carnavalminnend Welten in hun midden. “Maak er een onmeunig mooi feest van!”, was de boodschap van eenieder die deze vrijdagavond het woord nam. (DdG/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Hennie Kemna — 02 mrt 2019
Het was weer een mooie avond. Carnaval met een serieuze knipoog naar onze mede mens. Borne op haar best.

Sleuteloverdracht en carnavalsmis 2019


   

   

  Bliksembezoek van Sint aan Borne

  Rond het middaguur kwam de Goedheiligman dan toch aan in Nederland. Een aankomst die nogal wat...
  14-11-2020

  Bornse Hulp-Sint bij Op1 aan tafel

  Zaterdag komt de Goedheiligman aan in Nederland. Traditioneel hét moment voor klein (en...
  13-11-2020

  Sinterklaas in crisistijd

  We leven in onwezenlijke tijden. Het coronavirus beperkt ons aanzienlijk in het dagelijkse doen...
  11-11-2020

  De midwinterhoorn gaat weer klinken

  De Boornse Mirreweenterhoornblazers laten hun hoorns weer klinken in de straten van Borne. Vanaf...
  09-11-2020

  Première Sinterklaasfilm op losse schroeven

  ‘Alles is anders’, de allereerste Twentse Sinterklaasfilm en gemaakt door...
  04-11-2020

  Woorden van troost

  De zevende editie van de nagedachtenisavond Verbonden in Licht op de begraafplaats in Borne is...
  24-10-2020