Altijd al couturier willen worden?
09-03-2019
BORNE OP Z'N BEST PRIKKELT KUNSTZINNIGE MODE-ADEPTEN

Altijd al couturier willen worden?

Nog een goede maand en dan is het weer zover: Borne op z'n Best op zondag 14 april. En alhoewel er nog volop aan het programma wordt gesleuteld en de laatste puntjes op de welbekende i moeten worden gezet, kan nu al worden vastgesteld dat het vorig jaar geïntroduceerde onderdeel 'Kunst op de catwalk' ook dit jaar een bijzonder vervolg zal krijgen. Een van de onderdelen wordt een wedstrijd waaraan iedereen, die begaan is met mode en kunstzinnigheid, kan deelnemen.

 

Meliha Kesek van de organisatie: "Vorig jaar zijn we voorzichtig gestart met een drietal shows die werden verzorgd door de modestudenten van het ROC van Twente en enkele Bornse modezaken. De reacties waren zó positief dat we dit jaar op de ingeslagen weg willen doorgaan."

 

Wedstrijdelement

De essentie van 'Kunst op de catwalk' is een wervelende show waarin de modellen hun extravagante, uitzinnige en zeker niet-alledaagse creaties voor het veelkoppige publiek dat zich rond de lange rode loper aan de Grotestraat heeft geschaard zullen tonen. Dit jaar wordt er een dimensie aan toegevoegd. Kesek: "We willen ook mensen uit Borne en omgeving uitdagen hun kunstzinnige creaties en bedenksels te showen." Om die reden wordt er een wedstrijdelement aan toegevoegd, waarbij de prijzen -hoe kan het ook anders- zullen bestaan uit enkele modecheques die beschikbaar zijn gesteld door de Bornse modezaken.

 

'Echt out of the box'

Volgens Kesek zijn de criteria om deel te nemen zeer ruim van opzet. "Creaties moeten het midden houden tussen kunst en mode. Dat kan een jurk zijn, een hoed, een jas, of misschien wel een combinatie van alles. Niets is eigenlijk te gek. Als het maar bijzonder is, de zinnen prikkelt van de toeschouwers en spraakmakend wordt. Echt 'out of the box' dus, zowel in vorm als materiaalgebruik." Ook aan creatievelingen die een onoverkomelijke schroom hebben om zelf de rode loper te bewandelen, is gedacht. Een aantal jongens en meiden van De Angorageiten staat paraat om als volleerde mannequin die taak van de inzenders over te nemen.

 

Aanmelden kan vóór 7 april aanstaande via mode@hetbestevanborne.nl. Meer informatie vooraf is te verkrijgen bij Meliha Kesek, telefoon 06-1360 3491.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024