Oppositie wil patstelling doorbreken
BIJEENKOMST 25 APRIL OVER VERBINDINGSWEG

Oppositie wil patstelling doorbreken

De gehele oppositie organiseert op donderdag 25 april in het Kulturhus een bijeenkomst over de Verbindingsweg. Uitgenodigd zijn alle belangengroeperingen, zoals wijk- en dorpsraden, werk- en actiegroepen, Stichting Twickel en ondernemers van bedrijventerrein De Molenkamp. Aan het einde van de avond, die om 19.30 uur start, zou er een breed gedragen conclusie rondom de Verbindingsweg moeten uitrollen.

 

Twee wegen

“Het doel is in één woord: verbinden”, legt Mieke Visser van de SP uit. “In het najaar is er een patstelling ontstaan. Feitelijk zijn er nu twee routes. Via de ene wethouder (Herman Mulder) loopt het onderzoek naar het knooppunt A1/A35 en het onderliggende wegennet, waaronder de rondweg om Zenderen. En via de andere wethouder (Martin Velten) gaat de gemeentelijke verbindingsweg langs De Molenkamp door. Het is duidelijk geworden dat de kosten daarvan zo zijn gestegen dat we in de knel komen. Als het zo doorgaat zitten we straks met twee wegen. Dat is niet alleen inefficiënt, maar ook niet optimaal voor de verkeerafwikkeling.”

 

Voor- en tegenstanders

De infrastructuur was tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hét onderwerp. De coalitiepartijen CDA, GB90 en Borne-Nu waren eensgezind vóór de Verbindingsweg, de overige partijen even eensgezind tegen. De coalitie had de verkiezingsuitslag aan haar zijde en gaat door op de ingeslagen weg. Diverse groeperingen blijven protesteren tegen de Verbindingsweg, waaronder de actiegroep in Zenderen en landgoed Twickel. Ondernemers op De Molenkamp zijn ook niet gelukkig met de gang van zaken, maar om andere redenen. Zij zien de door hen gewenste rechtstreekse ontsluiting op de weg onzeker worden, vanwege de kosten die dit met zich meebrengt.

 

Gezamenlijk statement

“De stellingen zijn bekend”, weet ook Mieke Visser. “Maar het leidt tot nu toe niet tot een beweging naar één gezamenlijke oplossing. We willen niet de hele discussie opnieuw voeren, maar kijken of we met elkaar richting coalitie op één lijn kunnen komen.” De bedoeling is om de bijeenkomst op 25 april, die start met een presentatie waarna een discussie volgt, af te sluiten met een gezamenlijk statement. “We doen in ieder geval een poging. Als je het niet probeert, dan gebeurt er niets. We vonden dat we dit moesten doen.” (AJ)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ron Hartman — 16 apr 2019
Wordt wakker ja... De verbindingsweg is bedoeld om de Noordelijke Bandweg (vanaf de Beneluxlaan en mogelijk ook vanaf Zenderen) aan te sluiten op de A35/A1. Die Noordelijke Bandweg is zelfs nog niet openbaar in procedure (of is het geheim; een soort 2e kamer-verbouwing?) en derhalve hoeft er ook niets Verbonden te worden. Een knip levert die GVW ook al niet op omdat de scholen langs de Bornse Beeklaan dan onveilig worden. Voor Zenderen is het kiezen voor de Noordelijke Bandweg of het deel van de 5B vanaf de Albergerweg bovenlangs en dan langs de Mestverwaarder naar Bornerbroek. Goed voor de regionale aanvoer van mest. Serieus onderzocht of dat openbaar gemaakt?
roel vrieze — 16 apr 2019
ik zal zorgen dat ik er ben
Paul Cohn — 16 apr 2019
Δημοκρατία betekent letterlijk: 'volksheerschappij' of 'volksmacht' https://historiek.net/democratie-betekenis-kenmerken/82679/

Antoinette uit Borne wint 25.000 euro

In de apriltrekking van de VriendenLoterij heeft de Bornse Antoinette maar liefst 25.000 euro...
28-05-2020

Tekort 2019 opgelopen tot 4 miljoen

Er was rekening gehouden met een financieel tekort van 2,3 miljoen in 2019, maar nu de balans is...
27-05-2020

Stapjes om vertrouwen burgers terug te winnen

Uit de burgerpeiling ‘Waar staat je gemeente’ bleek dat inwoners minder vertrouwen...
26-05-2020

Bram Donkers (72) vertrekt uit gemeenteraad

Gemeenteraadslid Bram Donkers (GrLi/PvdA) heeft te kennen gegeven, na een lange carrière...
23-05-2020

Commotie om RES-bod Borne

De Energiestrategie Twente (RES Twente) ligt sinds half april in concept op tafel. Daarin het...
19-05-2020

Arno Spekschoor voorgedragen als wethouder

Het CDA Borne draagt de heer Arno Spekschoor, 54 jaar oud en woonachtig in Vorden, voor als...
18-05-2020