2e Paasdag koekeloeren bij boeren
OPEN DAG MET VEEL KINDERVERMAAK BIJ DRIE BOERENBEDRIJVEN

2e Paasdag koekeloeren bij boeren

"Het moest er maar een keer van komen”, zegt een enthousiaste Rian Jannink-Schabbink van het gelijknamige biologisch pluimveebedrijf in Hertme. “In de directe omgeving zit een aantal mooie boerenbedrijven en het leek ons een goede gedachte de deuren eens wagenwijd open te zetten, zodat iedereen kan zien hoe we werken en wat we allemaal doen.” Zo ontstond ‘Koekeloer bij de boer’, een open tweede paasdag met demonstraties en andere educatieve elementen, maar ook met vermaak voor de kinderen en lekkernijen.

 

Eerlijk en gezond

Deelnemers aan de open dag zijn, behalve het biologisch pluimveebedrijf Jannink-Schabbink/Hedevelds bio ei aan de Lodieklanden 2 in Hertme, het varkensbedrijf Bruns/Het wroetvarken aan de Molenvenweg 2 in Saasveld en melkveebedrijf Huiskes-Beltman/Melktap Weleveld aan de Hertmerweg 35 in Hertme. Drie totaal verschillende boerderijen, met allemaal verschillende dieren en producten. Wat ze gemeen hebben is dat er met veel passie wordt gewerkt aan eerlijke en gezonde voeding.

 

Rian: “We willen het echt leuk gaan maken. Bezoekers kunnen de stallen in bij de dieren, biggetjes aaien, kalfjes kijken, zien hoe een melkrobot werkt en bijvoorbeeld het sorteren en inpakken van eieren volgen.” Verder staat er bij elke boerderij een springkussen en kunnen er bij de een eieren worden geschilderd, bij de ander een koetje worden gemolken en de kinderen die willen, worden geschminkt.

 

Gratis pannenkoek

“De weersvoorspellingen zijn geweldig”, zo besluit Rian. “Een ideale dag dus om op de fiets de boerderijen langs te gaan en er een leuke en tegelijk leerzame dag van te maken. We gaan daarom ook een ingrediëntenkaart uitdelen en bij elke boerderij krijgen de kinderen een stempel. Een volle kaart is goed voor een overheerlijke pannenkoek.” De open dag op maandag 22 april begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur; de entree is uiteraard gratis, de koffie/thee en limonade staan klaar. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Ja en melk en vlees uit de supermarkt 😉. Precies daarom laten wij graag zien waar en hoe je dagelijks voedsel geproduceerd word. Met veel passie, hard werken en liefde voor de dieren en het vak . Er is zoveel negatiefs in het nieuws steeds over boeren dat wij graag ons eigen verhaal vertellen en laten zien.vsn harte Welkom. (En dan kun je ook n DOOSJE eieren kopen hoor 😉😊
Machiel — 17 apr 2019
Goed idee Rian: laat de andere kant maar gewoon zien en voelen. Een ei komt toch uit een doosje?

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Bløf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024

Tribute Festival terug in Hertme

Na het daverende succes van vorig jaar is het tijd voor de tweede editie van het Tribute...
15-02-2024

Hees maar voldaan doven carnavalisten het vuur

Zo fris en monter als alle carnavalshoogheden vrijdagavond nog in de raadszaal van het...
13-02-2024

Zware dobber voor jury optocht Zenderen

Voor sommigen proeft het weleens als een beetje mosterd na de maaltijd. De carnavalsoptocht in...
11-02-2024