Nationale Herdenking zaterdag 4 mei
29-04-2019
OVERZICHT HERDENKINGSBIJEENKOMSTEN IN GEMEENTE BORNE

Nationale Herdenking zaterdag 4 mei

De Nationale Herdenking, de dag waarop burgers en militairen worden herdacht, die in het Koninkrijk der Nederlanden, of waar ook ter wereld, zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies, zal in Borne als volgt plaatsvinden:

Vrijdag 3 mei*
Borne
16.00 uur: Bloemlegging bij het monument aan de Parallelweg (tegenover het station) en aansluitend (ca. 16.15 uur) bloemlegging op de Joodse begraafplaats aan de Twijnerstraat.

* In overleg met het Stichtingsbestuur Joodse begraafplaatsen, in verband met het invallen van de Sjabbat is het tijdstip van de herdenking ten opzichte van de voorgaande jaren vervroegd naar vrijdag 3 mei 16.00 uur.

Zaterdag 4 mei
Borne
20.00 uur: Bloemlegging bij het monument voor het voormalig gemeentehuis restaurant Dorset.

Herdenkingsbijeenkomst/Stille tocht
De herdenking in de kern Borne bij het monument voor het restaurant Dorset zal worden voorafgegaan door een herdenkingsbijeenkomst. Dit jaar vieren wij 74 jaar bevrijding, mede hierdoor organiseert de Raad van Kerken in samenwerking met gemeente Borne deze bijeenkomst welke begint om 19.00 uur en zal plaatsvinden in de Oude Protestantse kerk aan de oude Kerkstraat. Tijdens deze bijeenkomst zal er door burgemeester Gerard van den Hengel, Rob Hoogerhuis en ds. Johan Meijer aandacht geschonken worden aan het landelijk thema ‘ IN VRIJHEID KIEZEN’. Koor: Vocal Harmony Hengelo, Toetsenist/dirigent Henk Wijzenbeek, Declamatie: Joke Steffens.

Aansluitend is er een stille omgang naar het monument. De stoet voor de stille omgang vertrekt om ca. 19.35 uur vanaf het punt van samenkomst de Oude Protestantse Kerk. Route: Oude Kerkstraat, Hambroickstraat, Brinkstraat, Ennekerdijk, Grotestraat, Abraham ten Catestraat, Pietmanskolkstraat.

+/- 19.50 uur: Aankomst bij het monument voor het restaurant Dorset
19.59 uur: Taptoe signaal
20.00 – 20.02 uur: Stilte
20.02 – 20.04 uur: Het Wilhelmus met aansluitend bloemlegging door het college van burgemeester en wethouders, het voormalig verzet, gemeenteraad, Veteranen Borne, het Oranje Comité, de Raad van Kerken en de burgerij. De herdenking zal muzikaal worden omlijst door de Bornse Harmonie

Hertme
18.45 uur: Bloemlegging bij het graf van de heer H.W. Oude Egberink op de R.K. begraafplaats. Muzikale omlijsting: St. Gregorius Fanfare

Buurtschap 't Hesseler
19.00 uur: Bloemlegging bij het Landkruis aan de Mekkelhorstweg. Muzikale omlijsting: Euregio Brassband

Zenderen
20.00 uur: Bloemlegging bij het monument op de Elhorst- Vloedbelt. Vanaf 19.45 uur: Koraalmuziek, 19.59 uur: Taptoe signaal en van 20.00 tot 20.02 uur het stiltemoment met aansluitend bloemlegging en Het Wilhelmus. Muzikale omlijsting: St. Gregorius Fanfare Hertme

Vlaggen
Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang (ca. 21.10 uur) zullen van alle openbare gebouwen de vlaggen halfstok worden gehangen. De inwoners van Borne worden verzocht deze gedragslijn te volgen.

Afzetting wegen
Om de in de voormelde berichtgeving vernoemde bloemlegging bij het monument voor het restaurant Dorset aan de Grotestraat op een zo waardig mogelijke wijze te laten verlopen, zullen de hierna genoemde wegen tussen ± 19.30 – 20.30 uur worden afgezet:
1. Grotestraat/Aanslagsweg.
2. Grotestraat/Ziekenhuisstraat.
3. Grotestraat/Dorsetplein/Marktstraat.
4. Marktplein ter hoogte van het gemeentehuis.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024