Beekparkfestival voor jong en oud
SPORT, SPEL, VERTIER ÉN WOONINFO OP ZATERDAG 15 JUNI

Beekparkfestival voor jong en oud

Zaterdag 15 juni is het weer zover, het jaarlijkse Beekparkfestival in de Bornsche Maten. Met een beproefde formule -het wordt alweer de achtste editie- die het midden houdt tussen een geweldig wijkfeest voor alle bewoners én een levendig en bruisend visitekaartje voor hen die overwegen zich ook in de jonge wijk te gaan vestigen. En dat is precies wat de achtkoppige organisatie, een onderdeel van de wijkraad, voor ogen heeft. “Op deze dag willen we mogelijk nieuwe bewoners laten zien dat het hier goed leven en wonen is en hoe kun je dat beter doen dan door samen een feestje te bouwen?”, zo zeggen ze.

 

De dag begint om 10.30 uur met de kinderzeskamp, waarvoor zich inmiddels 22 teams hebben aangemeld. “Helemaal volgeboekt”, aldus Merijn Tijhuis van de organisatie. “En dat binnen 24 uur!” Voor de jeugd is het dan ook een regelrechte topdag, waarop het zich helemaal kan uitleven op een buikschuif- en rodelbaan en nog veel meer attributen. Om half drie volgt dan de prijsuitreiking en krijgt elke deelnemer een medaille.

 

Buitenfair over wonen

Als de kinderzeskamp eenmaal goed op weg is, start ook de buitenfair. Een kleine en compacte beurs aan de rand van het feestterrein waarin een twintigtal ondernemers bezoekers laat zien hoe ze hun woonplek zo aangenaam mogelijk kunnen maken. Ook de gemeente en een aantal projectontwikkelaars geven er acte de présence, vertellen over de bouwplannen in de wijk en bieden belangstellenden de gelegenheid zich in te schrijven voor mogelijke kavels. Tijhuis: “De wijk groeit nog steeds, dus de animo van mogelijk toekomstige bewoners blijft onverminderd groot. Daarom ook is deze fair zo’n mooie toevoeging aan dit festival. Hier wordt echt het nuttige met het aangename verenigd.”

 

Midden op de middag, om 15.00 uur, is het de beurt aan de volwassenen om hun eigen zeskamp te strijden. Ook daarvoor heeft zich inmiddels een groot aantal teams aangemeld, maar er is nog plek volgens de organisatie. Aanmelden kan tot 1 juni via www.wijkraadbornschematen.nl.

 

BBQ en feestavond

Maar ook tussen de diverse programmaonderdelen in valt er genoeg te beleven op het feestterrein aan de Beekparklaan. Zo verzorgen Kinderopvang Borne en Parbedie kinderopvang een compleet kinderdorp en staan de Bornse pannenkoekbakkers, een pizzaoven, ijscokar en suikerspin-, broodjes- en friteskramen garant voor de inwendige mens. Om 16.00 uur wordt dan de mega-barbecue aangestoken die de opmaat moet vormen voor de afsluitende feestavond, waarin DJ Bram Weys en de uit Nijverdal afkomstige zanger Nick Brinkhuis het voortouw zullen nemen. Het complete programma is ook te vinden in onze Uitagenda. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024

Bløf opnieuw naar Hertme

Het is niet voor het eerst en ongetwijfeld ook niet voor het laatst… Bløf komt...
13-03-2024

Racoon terug in Hertme

Het is alweer enkele jaren geleden dat Racoon optrad in het Hertmese Openluchttheater. Maar op...
07-03-2024