Rondweg Zenderen in coalitieakkoord Provincie
VERHEUGDE REACTIES VAN WETHOUDER EN VANUIT ZENDEREN

Rondweg Zenderen in coalitieakkoord Provincie

In het coalitieakkoord ‘Samen bouwen aan Overijssel’, beschrijven coalitiepartijen CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie en de SGP de ambities van de provincie Overijssel voor de komende jaren. Eén van de speerpunten is goede bereikbaarheid en onder die noemer staat specifiek een rondweg om Zenderen genoemd.

 

“Ik heb het ook gezien”, zegt wethouder Herman Mulder, terwijl hij een grote grijns niet kan onderdrukken. “Dat de rondweg om Zenderen zo expliciet vermeld wordt is een compliment waard voor iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. De leefbaarheid in Zenderen staat zwaar onder druk, daar is iedereen het over eens. Alle lobbyinspanningen waren gericht op een oplossing voor de verkeersproblematiek in Zenderen.”

 

De rondweg om Zenderen was al tijden onderdeel van de gemeentelijke structuurvisie en stond ook in regionale plannen. “Dat het nu ook in het coalitieakkoord van Overijssel staat is een aangename verrassing. Daarmee ben je er nog niet, maar het is zeker een stap in goede richting.”

 

'Ongebruikelijk'

Ook in Zenderen verheugde reacties. Fons Lohuis van de actiegroep ‘Zenderen Filevrij’: “We denken dat er nu vaart in komt”, klinkt het hoopvol. Ook hij noemt het ‘bijzonder’ dat de rondweg om Zenderen zo duidelijk beschreven wordt. “Dat is heel ongebruikelijk, maar er is in dit geval zoveel druk uitgeoefend dat in afwijking van het gangbare ‘op hoofdlijnen beschrijven’, toch de rondweg concreet wordt genoemd.” Kan de vlag uit in Zenderen? “Het is nog wel de vraag hoe en wat precies, maar men gaat er in ieder geval deze werkperiode mee aan de slag én er is budget vrijgemaakt. Al met al geeft dat wel voldoende zekerheid dat het gaat gebeuren.”

 

MIRT-onderzoek

Ondertussen loopt het MIRT-onderzoek naar de knooppunten Azelo en Buren, waarbij door Rijk, Provincie en gemeenten meteen gekeken wordt naar het ‘onderliggende wegennet’. Ook in dit traject wordt een rondweg om Zenderen (in drie mogelijke varianten) ingebracht. De resultaten worden in het najaar van 2019 verwacht. (AJ)

 

Het complete coalitieakkoord van Overijssel is hier te lezen.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
McHak — 14 jun 2019
Zie de dorpse charme; die grijns.
Ron Hartman — 13 jun 2019
Voor Zenderen is het goed dat die Noordelijke bandweg er komt. Anders was immers nadrukkelijk de 5A of 5B genoemd die het snelverkeer dan buiten de gemeente Borne/Zenderen om naar de A35 had geleid. Voor Borne dus minder goed nieuws omdat daarmee in feite het hele Bandweg traject - incl. de GVW die daar onderdeel van is - t/m de Beneluxlaan in Hengelo is gestart. Ach.... de Amerikalaan is ook zo stapsgewijs aangelegd en nu dus Aamaatweg, dus van (A)amaat- naar (B)eneluxlaan... Kan, maar waarom allemaal zo stiekem/slinks? Democratie bestaat zo voor het gepeupel 1 dag per 4 jaar en dan is het gewoon wegkijken.

Evenementen krijgen toch extra geld

Vorig jaar bij de begrotingsbehandeling werd een amendement unaniem aangenomen om evenementen...
24-04-2024

Bouw Huis van Borne kan van start

Dinsdagavond ging de meerderheid van de gemeenteraad akkoord met het beschikbaar stellen van 3,4...
24-04-2024

Politieke vragen over veiligheid nieuw stuk F35

Naar aanleiding van het recente artikel op BorneBoeit en bezorgde geluiden van omwonenden die de...
20-04-2024

Nieuwe website Sociaal Hus gelanceerd

Het Sociaal Hus, een samenwerkingsverband van de gemeente Borne, Wijkracht, Kulturhus Borne,...
16-04-2024

Raad boos over uitblijven plan gemeentehuis

Het college liet onlangs weten dat er nog geen stappen waren gezet om tot herontwikkeling te...
09-04-2024

Borns Bijtje voor afzwaaiende Martin Velten

Tijdens een drukbezochte receptie donderdagmiddag voor (inmiddels oud-) wethouder Martin Velten,...
04-04-2024