Feest Bornsche Maten kan een buitje aan
FESTIVAL ONDANKS NATTE START WEER VOORTVAREND ONDERWEG

Feest Bornsche Maten kan een buitje aan

“Het was vanmorgen vroeg nog even spannend”, vertelt Merijn Tijhuis, een van de organisatoren van het Beekparkfestival in de Bornsche Maten. De regen dreigde namelijk toch behoorlijk wat roet in het eten te gooien van het jaarlijkse wijkfeest. Maar in de tweede helft van de ochtend klaarde het op en kon de zeskamp vrolijk en uitbundig van start. Ook een fikse regenbui aan het begin van de middag kon de pret niet drukken. ‘Even schuilen onder de vele tenten en dan weer door’, zo klonk het motto.

 

Succesformule

Het is tekenend voor het festival, dat zich de afgelopen zeven jaren allang heeft bewezen. Met een programma dat staat als een huis en met onderdelen voor zowel de jongere als oudere bewoners kan het wijkfeest een buitje aan. Voeg daarbij de buitenfair, waarin ruim twintig woongerelateerde ondernemingen, de gemeente én projectontwikkelaars laten zien wat ze voor potentiële bewoners kunnen betekenen en de succesformule is een feit.

 

In de grote tent waar laatstgenoemden een overzicht gaven van de bouwplannen in de nog steeds groeiende wijk, was er over gebrek aan belangstelling niet te klagen. Er werden opties op kavels verleend, inschrijvingen gedaan en zo meer. “Deze wijk blijft trekken, het is ook goed wonen hier en stukje bij beetje wordt de Bornsche Maten verder ingekleurd”, aldus een enthousiaste wethouder Herman Mulder die ook een kijkje kwam nemen.

 

22 Jeugdteams voor de zeskamp

De grote kinderschare had andere prioriteiten. Verdeeld over 22 teams stortten ze zich op de buikschuif- en rodelbaan, gingen ze zaklopen, staken ze de beek over en zo meer. De jaarlijkse zeskamp voor de jeugd is een van de grote trekkers van het festival en dat bleek vanmorgen, ondanks de nattigheid, al niet anders. In de loop van de middag nemen veertien volwassen teams het stokje over, waarna alles en iedereen zich aan het eind van de dag tegoed doet aan een mega-barbecue, die met een gezellige feestavond wordt afgesloten.

 

“Ja, het klopt”, besluit Merijn Tijhuis. “In alle acht edities hebben we niet zo erg veel aan de formule gewijzigd. Het programma zit goed in elkaar, de animo blijft onverminderd groot. Het Beekparkfestival voegt duidelijk iets toe aan de beeldvorming van en saamhorigheid in de wijk en dat is precies wat we willen.” (DdG/RH/HvR/AJ)

 

Later meer (bewegende) beelden

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Beekparkfestival 2019


    Nena op 31 augustus in Hertme

    Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
    30-04-2024

    Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

    Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
    30-04-2024

    Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

    Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
    28-04-2024

    Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

    Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
    27-04-2024

    Trots en superblij, maar ook nuchter

    ‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
    26-04-2024

    Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

    Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
    26-04-2024