Trendy terras op het Dorsetplein
CORPUS MILON CLUBS BREIDT UIT, GERARD SCHULTEN START NIEUWE HORECA

Trendy terras op het Dorsetplein

Na het vertrek van pizzeria Bella Borne en modewinkel Chicks & Fashion werd het stil op het Dorsetplein, toch bedoeld als het bruisend centrum van Borne. Speculaties en geruchten gonsden door het dorp, renovatiewerkzaamheden aan de panden werden ondertussen door de pandeigenaar in gang gezet, maar groen licht voor nieuwe plannen bleef lange tijd uit. Tot vandaag. Corpus Milon Clubs kreeg toestemming om uit te breiden en in het pand, waar voorheen restaurant Bella Borne gevestigd was, de zo dringend benodigde extra ‘cirkel’ te realiseren en Gerard Schulten van de restaurants Las Carretas en Il Tartufo gaat op het Dorsetplein een groot trendy terras realiseren, dat bediend wordt vanuit het hoekpand.

 

Ideale combinatie

“We willen mensen wat langer in Borne houden”, verklaart Gerard Schulten zijn nieuwe plan. “Bij Il Tartufo en Las Carretas merken we toch dat mensen na het eten naar Hengelo vertrekken. En dat is jammer. We zien mogelijkheden voor een trendy bar op het Dorsetplein. Dat versterkt Borne.” Na het vertrek van Bella Borne heeft Schulten overwogen om de zaak over te nemen, maar twijfelde vanwege de hoge huur van het grote pand op de A-locatie.

 

Toen Harry Sanderink van Corpus Milon Clubs interesse bleek te hebben voor het pand van Bella Borne was de ideale samenwerking snel gevonden. Corpus Milon Clubs wilde inpandig uitbreiden, maar had geen ambities om de ruimte op het plein in te vullen. Gerard Schulten was het voornamelijk te doen om een uitgebreid en aangekleed terras, dat vanuit het veel kleinere pand van Chicks & Fashion kon worden bediend.

 

Trendy

Een 15 meter breed en 5 meter diep terras kan Gerard Schulten nu realiseren op het Dorsetplein, deels voor de pui van Corpus Milon Clubs. “Het wordt echt heel erg trendy”, vertelt Schulten enthousiast. “Een beetje Grand Café-achtig, in Mediterrane sferen. Geen restaurant, maar wel een lunchkaart en borrelhapjes en finger food.”

 

De bedoeling is om het terras af te schermen met glazen windschermen en er komen drie grote, zwarte vijf meter brede parasols. Met infrarood heaters is het terras bijna het jaar rond te gebruiken. “Een beetje zoals de Twee Wezen in Hengelo, vergelijk het daar maar mee.” Het geheel krijgt een uitstraling als van een Italiaanse traiteur. “Het draait om gastvrijheid en gezelligheid. Gin-tonicjes, cocktails, een wijntje en een biertje. Standaard met een borrelhapje erbij. Zoals je het kent uit Italië, Spanje of Frankrijk.”

 

Een naam voor het nieuwe etablissement heeft Schulten nog niet, maar het weerhoudt hem er niet van om in volle vaart verder te gaan. “Dat bedenken we nog wel”, klinkt het terwijl de suggesties al over tafel vliegen. De bedoeling is om al in augustus de nieuwe zaak geopend te hebben.

 

Corpus Milon Clubs uit het jasje gegroeid

Met de extra 125 m2 heeft Harry Sanderink van Corpus Milon Clubs er z’n gedroomde uitbreiding bij. In oktober 2014 opende de fitness- en bewegingsclub in Borne en kende sindsdien een ongekende groei. Met de vergroting van de zaak is het mogelijk een tweede ‘cirkel’ van fitnesstoestellen te realiseren. Het concept van Corpus Milon, met een 35 minuten-training op een cirkel van fitnesstoestellen slaat aan en kent inmiddels in Twente acht vestigingen. Borne was de kleinste vestiging en was al snel uit het jasje gegroeid. In augustus en september wordt het naastgelegen pand verbouwd om ruimte te kunnen bieden aan de extra fitness-cirkel. Sanderink denkt op 1 oktober de werkzaamheden te hebben afgerond en ook het nieuwe deel in gebruik te kunnen nemen. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Raquel — 30 jun 2019
Wat een gaaf plan zeg!đź‘Ś
Eindelijk wordt er iets moois van gemaakt en dan ook nog met een Italiaans tintje, geweldig!

Gerard veel succes
Erik — 30 jun 2019
Geweldig idee! Het wordt tijd voor een terras zoals de twee weezen in Hengelo! Een gemis in Borne met zo'n leuk dorp! Maar een tip voor de uitbater: zorg ook voor een aantal populaire speciaal bieren op de tap want anders trekken de meeste mensen nog steeds richting Hengelo! Succes!
Ton Huiskes — 28 jun 2019
Een mooi initiatief en veel succes!
Frans — 28 jun 2019
Alle Milonners kijken al uit naar de nieuwste Corpus Milon lijn, die in augustus uit gaat komen.
Jeanette Heck-Arendsen — 28 jun 2019
Gerard Schulten, noem het terras maar TERRA(s) GRANDE
Nathan — 28 jun 2019
Ik vind het plan goed, maar om nou een terras zoals de twee wezen neer te zetten nou niet echt.

Zijn de panden mooi opgeknapt, zie je er niks meer van door de wanden die ervoor gebouwd worden.

Wat meer open zou veel mooier zijn.
Han — 28 jun 2019
Mooie plannen. Ondernemers die de nek uit durfen te steken. Respect.
Wat vind je ivm de 3 parasols van de 3 musketiers ? Je zou ook nog een prijsje kunnen verloten aan degene die met een leuke naam komt. Mannen succes met de plannen.
Ellie — 28 jun 2019
Wat een buitengewoon goed plan, Gerard. Heel veel succes!

Jeu de boules competitie gaat niet door

Aanstaande zaterdag zou de Bornse Boules Battle plaatvinden, een competitie voor teams in...
15-07-2021

Typhoon sluit concertcyclus Hertme af

Na Rolf Sanchez en Maan was het vrijdagavond de beurt aan Typhoon om de muziekliefhebbers in...
10-07-2021

Welk team wint de Boules Battle?

De jeu de boules baan aan het Dorsetplein ligt er al enkele weken. Nu nog redelijk stil en...
06-07-2021

Zomers vermaak tijdens koopzondag

Alle remmen los, dat was zondagmiddag nog een brug te ver tijdens de koopzondag in Borne. Veel...
27-06-2021

Melbuul’ndagen gaan toch niet door

De Melbuul’ndagen gaan deze zomer tóch niet door. Dat heeft de organisatie deze...
17-06-2021

Hollandse Nieuwe smaakt ook zo weer uitmuntend

‘Samen het glas heffen in het prille zomerzonnetje met lekkere hapjes en verse haring....
17-06-2021