Tijdelijk niet twee maar drie campings
IN TOTAAL 1250 KAMPEERDERS VOOR AFRIKA FESTIVAL

Tijdelijk niet twee maar drie campings

Dit weekend vindt het Afrika Festival weer plaats in het Openluchttheater in Hertme. En evenals andere jaren weet het publiek de weg daarnaatoe goed te vinden en is de belangstelling erg groot. Probleem wordt dan: waar laat je al die bezoekers? Het is immers een tweedaags festival en veel mensen willen overnachten. Dit jaar brachten niet twee, maar drie campings uitkomst.

 

Rabo-Scheele

Op camperplaats Rabo-Scheele staan dit weekend ongeveer 625 gasten. Op de eigenlijke camperplaats staan de campers en aan de overkant van de weg staan tentjes, camper en caravans. De extra ruimte aan de overkant van de weg loopt helemaal door tot aan de Oude Bornsche beek. Om al deze kampeerders goed van dienst te zijn, zijn er extra douches en toiletten en worden er ontbijtjes aangeboden.

 

De eerste reserveringen waren al in januari binnen, maar aankomsten zijn nog steeds mogelijk. Desnoods mogen er, in geval van nood, tentjes in de tuin worden gezet. Afgelopen zondag waren de eerste kampeerders er al en de laatsten gaan aanstaande woensdag weer weg. Om iedereen van dienst te kunnen zijn is er extra hulp aanwezig en is er een zeskoppig team fulltime aan de slag.

 

De Köller

Minicamping De Köller is dit weekend een maxicamping. Waar er normaal 25 plaatsen zijn, staan er nu 450 mensen. Om voldoende ruimte te hebben zijn alle weilanden rondom de minicamping nu ook als zodanig in gebruik. Caravans, campers en tenten staan allemaal door elkaar.

 

Ook hier zijn extra sanitaire voorzieningen getroffen middels extra douches en toiletten rond het eigenlijke sanitair en een aantal dixies op de weilanden rondom de camping. Er worden ontbijtjes aangeboden, net als bij Rabo-Scheele. In totaal zijn er 15 extra mensen aan de slag in wisselende diensten. Leuk is dat de duofiets van Hertme, die zijn basis heeft op De Köller, wordt ingezet om minder valide personen naar en van het Openluchttheater te brengen en halen.

 

De Köller 2

Nieuw is dit jaar een tweede kampeergelegenheid aan de Oude Postweg, dus heel dicht bij het Openluchttheater. Omdat ieder jaar de vraag groter was dan het aanbod wordt er op deze manier extra ruimte om te kamperen gecreëerd. Hier staan ongeveer 150 mensen op een steenworp afstand van het festival. Ook hier zijn er sanitaire voorzieningen gemaakt in de vorm van mobiele toiletten en douches.

 

Tevreden kampeerders

Op alle plekken verloopt het kamperen in goede harmonie. Passend bij de relaxte sfeer van het Afrika Festival is dat ook niet zo verwonderlijk. En eenmaal op pad, gaat menigeen er schitterend gekleed en opgemaakt naar toe… (HvR)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024

Ingetogen stiltes in Borne, Hertme en Zenderen

Met een sobere bijeenkomst in de Oude Kerk begon zaterdagavond om 19.00 uur de herdenking van de...
04-05-2024

Nena op 31 augustus in Hertme

Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
30-04-2024

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
30-04-2024

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024