Hertme deint op rock hits
VOL THEATER GENIET VAN PRAAGS PHILHARMONISCH ORKEST

Hertme deint op rock hits

‘Steengoede rock, met het majestueuze geluid van een toporkest’, zo luidde in enkele simpele woorden de aankondiging van het concert dat het Praags Philharmonisch Orkest zondagavond in het Openluchttheater in Hertme zou brengen. Na twee uur genieten bleek er voor de bijna 1.300 bezoekers geen woord aan gelogen. Ze hadden zojuist genoten van een fabelachtig concert dat weinig met klassiek, maar des te meer met classic rockmuziek van doen had, waarbij menigeen na de pauze meedeinde op de banken of al dansend voor het podium bijna uit zijn of haar dak ging.

 

Het gehele optreden oogde bijzonder. Bijzonder vooral door haar eenvoud, waarin eens te meer duidelijk werd dat de echte top weinig entourage nodig heeft om tot grote hoogten te stijgen. Dirigent Friedemann Riehle bijvoorbeeld stuurde zijn musici -keurig in het zwart gekleed- aan in spijkerbroek en een felblauw colbert. Er waren geen lichteffecten of grote decors. Nee, zondagavond ging het gewoon om de muziek. Puur, eerlijk, spontaan en uitbundig. Zelfs een scharrelende kip betrad op enig moment het podium om -zich van niets en niemand iets aantrekkend- de muziek van nabij te kunnen volgen.

 

Drie zangeressen
Natuurlijk, het concert werd voor een belangrijk deel gedragen door de drie zangeressen Leanne Jarvis, Sabina Olijve en Marketa Poulickova. Ze brachten het ene na het andere bekende nummer ten gehore van Pink Floyd, AC/DC, Queen, Led Zeppelin, Deep Purple en anderen. Behalve door het orkest werden ze daarbij begeleid door drummer Frantisek Hönig, die ooit met Frank Zappa speelde en gitarist Rony Janecek. Het klonk allemaal als een klok.

 

Het laatste nummer voor de pauze, We are the champions van Queen, werd al uitbundig door het volle theater meegezongen en dat zou na de pauze al niet anders zijn. Tot twee keer toe klonk tegen het einde van het concert het ‘we want more’. Een honorering waar de optredenden maar al te graag gevolg aan gaven, want ook zij proefden de vibe die in het theater hing. Met het gedragen Bohemian Rapsody van Queen kwam er echter toch, en voor velen veel te vroeg, een einde aan een geweldige zomerse zondagavond in Hertme, waar nog lang over gesproken zal worden. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Laurens — 22 jul 2019
Jammer dat er geen mannelijke zanger was. Goede zangeressen maar minder geschikt voor deze muziek

 

 

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024

Vorstelijke bezoeken aan Borne

Het oranjegevoel in Borne kennen we vooral van activiteiten op Koningsdag, morgen is het centrum...
26-04-2024

Koningsdag in de steigers

Opnieuw staat het centrum van Borne twee dagen in het teken van Koningsdag. Met vrijdagavond een...
23-04-2024

Borne blijkt ook fris op z’n Best

Voor velen was het weer zondagmiddag het gesprek van de dag. ‘Blijft het droog,...
21-04-2024

Verkeersmaatregelen tijdens Borne op z’n Best

Tijdens Borne op z’n Best worden bijna alle pleinen en parkeerplaatsen in het centrum van...
16-04-2024