‘Laat de Melbuul’ndagen maar komen’
DERTIGKOPPIGE ORGANISATIE IS ER (ZO GOED ALS) KLAAR VOOR

‘Laat de Melbuul’ndagen maar komen’

Over twee weken staat het dorpscentrum weer in het teken van de jaarlijkse Melbuul’ndagen. ‘Vijf dagen Bruisend Borne’ is dan de nieuwe vlag die de lading van een onophoudelijke stroom aan grote en kleinere programmaonderdelen moet dekken. De 43ste editie begint woensdagavond 21 augustus met de traditionele Oogstdankviering in de St. Stephanuskerk en zal zondagavond 25 augustus met de band Wir sind Spitze en de kermis worden afgesloten. “Een geweldig mooi programma, en het is een feest om dit samen met een enthousiaste groep jonge mensen te mogen organiseren”, aldus Marloes Spekschate, secretaris van het Melbuul’nbestuur (op de achterste rij, vierde van rechts).

 

Succesnummers

De editie van 2019 kent veel vertrouwde en gewaardeerde succesnummers zoals de feestavonden, de braderie, Borne Culinair, de autorally, de Ronde van Borne en de RunBikeRun. Onderdelen van de Melbuul’ndagen die niet weg te denken zijn. Maar ook nieuwe verrassingen prijken op het overvolle programma dat, geheel in stijl met het vernieuwde Melbuul’nmannetje, een sprankelend en eigentijds feest belooft te worden voor jong en oud.

 

Om te beginnen is er de nieuwe kermis, want de aloude najaarskermis wordt dit jaar voor het eerst tijdens de Melbuul'ndagen gehouden. Op de Bolkshoek en De Koem, en groter dan wat de laatste jaren gebruikelijk was. Maar ook is er in het weekend een Fortnite- en lasergametoernooi én op zaterdag nog eens een speciaalbierfestival in de Grotestraat Noord.

 

Boerderijdag voor de kleinsten

Eveneens nieuw is het kidsevent dat dit jaar voor het eerste keer over twee dagen zal worden uitgesmeerd. Op de zaterdag kunnen de kinderen onder andere prachtige sleutelhangers en kralenkettingen maken, helpt clown Funny met het zetten van glittertattoos en kan het grut haar beste dansmoves laten zien op de dansmatten. Op de zondag zal het kidsevent in het teken staan van de boerderij. Ranja komt die dag uit de ranja koe, er wordt geracet met traptrekkers en zo zijn er nog veel meer spelvarianten waarin de boerderij centraal staat.

 

En zo kan de lijst bijna oneindig worden aangevuld. Met de Bonte Avond in Het Dijkhuis en de Openingsborrel op donderdag bijvoorbeeld, waar een prominente Bornenaar het eerste vat zal aanslaan. Of met de boekenmarkt op zaterdag en een oldtimershow én e-bike testdag op zondag, een kofferbakverkoop, straatentertainment en muziek, waarin de bands Broadway, Jetset en het eerdergenoemde Wir sind Spitze een grote rol spelen.

 

Inschrijven en deelnemen kan nog

Voor de ruim dertig organisatoren zit het grootste werk er in elk geval bijna op. Een jaar lang voorbereiding nadert haar voltooiing. “Laat de Melbuul’ndagen nu maar komen”, besluit Marloes. “We hebben er weer onwijs veel zin in. Maar als er mensen zijn die zich nog ergens voor willen inschrijven om mee te doen, bijvoorbeeld aan de braderie, de kinderrommelmarkt, de autorally of de kofferbakbakverkoop, dan kan dat natuurlijk. Op onze website www.melbuulndagen.nl staat het complete programma en is er meer over te vinden.” In de loop van de volgende week glijdt dan nog eens de jaarlijkse Melbuul’nkrant door de brievenbus. (AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Afrika in Hertme: ‘Het blijft gewoon iets...

Rond 00.30 uur zaterdagnacht sloot Mokoomba uit Zimbabwe de eerste dag van het Afrika Festival...
03-07-2022

Een Afrika Festival uit het boekje

Jong en oud, de leeftijd maakt niets uit tijdens het Afrika Festival dat zaterdag rond de middag...
02-07-2022

Hertme wordt stilaan weer klein-Afrika

'Over anderhalf uur komen de gehaktballen'. Het is een veelgehoorde kreet woensdagavond...
29-06-2022

Honderden toeterende trucks

Na twee jaar stilte was het dan toch weer mogelijk: de jaarlijkse TruckRun. Meer dan 400...
18-06-2022

Sprankelende party levert 20.000 euro op

De Bornse Haring Party is niet de enige in de regio. Maar wel een heel bijzondere. En dat werd...
16-06-2022

De Pinksterbruidjes dansen weer

“Wat zien jullie er allemaal prachtig uit,” aldus Marleen Platvoet in haar...
05-06-2022