Jelle Johannink wint Ronde van Borne
GEZELLIGE DORPSAVOND MET SPORTIEVE INGREDIËNTEN

Jelle Johannink wint Ronde van Borne

De Ronde van Borne zit er weer op. Onder uitstekende weersomstandigheden reden zowel de mannen als de vrouwen Elite amateurs hun rondjes in Borne die meetelden voor de VIRO-cup. Winnaar bij de mannen werd Jelle Johannink uit Denekamp die in de eindsprint Kees Jansman uit Hellendoorn klopte. Derde, op zes seconden achterstand, werd Rick Pluimers uit Enter. Bij de vrouwen ging de winst naar Mareille Meijering uit De Meern, die op de meet Winanda Spoor uit Apeldoorn te snel af was. Marit Cent uit Goor behaalde de derde plek. Zij eindigde acht seconden achter de winnares.

 

Volle tribunes zorgen voor bijzondere sfeer

Het waren twee spannende koersen waarin enkele kopgroepen het verloop bepaalden. Het publiek genoot er met volle teugen van, met name op en rondom het Dorsetplein en aan De Bleek waar enkele tribunes waren geplaatst. Op die plekken was de gezelligheid en animositeit voelbaar.

 

Op het Dorsetplein bijvoorbeeld was het Welbions dat negentig huurders verwelkomde om de koersen van nabij te kunnen volgen. Met een hapje en een drankje werden ze door de woningcorporatie gefêteerd en datzelfde gebeurde aan De Bleek waar de daar gevestigde winkeliers de handen ineensloegen om hun klanten een plezierige avond te bezorgen. Het bleek allemaal niet tegen dovenmansoren gezegd. De tribunes zaten overvol en droegen duidelijk bij aan het zogenaamde ‘randgebeuren’. “Voor herhaling vatbaar” zo klonk op beide plekken. “En het zou mooi zijn als die trend zich de komende jaren doorzet op andere plekken langs de route”, zo was de algemene conclusie.

 

Toen om kwart voor negen de laatste huldigingen waren geweest en rondemiss Chantal Diepenmaat haar taak meer dan goed had volbracht, trok het wielerpubliek massaal naar het Dorsetplein om nog even lekker na te babbelen. Op dat moment heerste er al een prima sfeer op het plein. DJ Ivar verzorgde de muziek, de omliggende terrassen zaten bomvol en de grote bar midden op het plein deed goede zaken. Om precies 21.00 uur was het Benno Schwering van De Steeg die het eerste vat bier van deze Melbuul’ndagen officieel mocht aanslaan. Een eretaak omdat hij toch vooral wordt gezien als de man die al jarenlang een van de grootste gangmakers is van de jaarlijkse Melbuul’ndagen.

 

Vrijdag Borne Culinair

De zomerse temperaturen droegen duidelijk bij aan het welslagen van de eerste Melbuul’navond. En als de voorspellingen niet bedriegen zal dat de komende dagen niet veel anders zijn. En dat belooft dan weer veel goeds voor het hoogtepunt van het vrijdagprogramma: Borne Culinair, waar maar liefst vijftien horecadeelnemers uit Borne, Hertme en Zenderen op het plein vóór het Kulturhus de bezoekers laten proeven welke culinaire hoogstandjes ze allemaal in huis hebben. Borne Culinair begint vrijdag om 17.00 uur. (DdG/RH/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Ronde van Borne 2019


  Afrika in Hertme: ‘Het blijft gewoon iets...

  Rond 00.30 uur zaterdagnacht sloot Mokoomba uit Zimbabwe de eerste dag van het Afrika Festival...
  03-07-2022

  Een Afrika Festival uit het boekje

  Jong en oud, de leeftijd maakt niets uit tijdens het Afrika Festival dat zaterdag rond de middag...
  02-07-2022

  Hertme wordt stilaan weer klein-Afrika

  'Over anderhalf uur komen de gehaktballen'. Het is een veelgehoorde kreet woensdagavond...
  29-06-2022

  Honderden toeterende trucks

  Na twee jaar stilte was het dan toch weer mogelijk: de jaarlijkse TruckRun. Meer dan 400...
  18-06-2022

  Sprankelende party levert 20.000 euro op

  De Bornse Haring Party is niet de enige in de regio. Maar wel een heel bijzondere. En dat werd...
  16-06-2022

  De Pinksterbruidjes dansen weer

  “Wat zien jullie er allemaal prachtig uit,” aldus Marleen Platvoet in haar...
  05-06-2022