Jelle Johannink wint Ronde van Borne
GEZELLIGE DORPSAVOND MET SPORTIEVE INGREDIËNTEN

Jelle Johannink wint Ronde van Borne

De Ronde van Borne zit er weer op. Onder uitstekende weersomstandigheden reden zowel de mannen als de vrouwen Elite amateurs hun rondjes in Borne die meetelden voor de VIRO-cup. Winnaar bij de mannen werd Jelle Johannink uit Denekamp die in de eindsprint Kees Jansman uit Hellendoorn klopte. Derde, op zes seconden achterstand, werd Rick Pluimers uit Enter. Bij de vrouwen ging de winst naar Mareille Meijering uit De Meern, die op de meet Winanda Spoor uit Apeldoorn te snel af was. Marit Cent uit Goor behaalde de derde plek. Zij eindigde acht seconden achter de winnares.

 

Volle tribunes zorgen voor bijzondere sfeer

Het waren twee spannende koersen waarin enkele kopgroepen het verloop bepaalden. Het publiek genoot er met volle teugen van, met name op en rondom het Dorsetplein en aan De Bleek waar enkele tribunes waren geplaatst. Op die plekken was de gezelligheid en animositeit voelbaar.

 

Op het Dorsetplein bijvoorbeeld was het Welbions dat negentig huurders verwelkomde om de koersen van nabij te kunnen volgen. Met een hapje en een drankje werden ze door de woningcorporatie gefêteerd en datzelfde gebeurde aan De Bleek waar de daar gevestigde winkeliers de handen ineensloegen om hun klanten een plezierige avond te bezorgen. Het bleek allemaal niet tegen dovenmansoren gezegd. De tribunes zaten overvol en droegen duidelijk bij aan het zogenaamde ‘randgebeuren’. “Voor herhaling vatbaar” zo klonk op beide plekken. “En het zou mooi zijn als die trend zich de komende jaren doorzet op andere plekken langs de route”, zo was de algemene conclusie.

 

Toen om kwart voor negen de laatste huldigingen waren geweest en rondemiss Chantal Diepenmaat haar taak meer dan goed had volbracht, trok het wielerpubliek massaal naar het Dorsetplein om nog even lekker na te babbelen. Op dat moment heerste er al een prima sfeer op het plein. DJ Ivar verzorgde de muziek, de omliggende terrassen zaten bomvol en de grote bar midden op het plein deed goede zaken. Om precies 21.00 uur was het Benno Schwering van De Steeg die het eerste vat bier van deze Melbuul’ndagen officieel mocht aanslaan. Een eretaak omdat hij toch vooral wordt gezien als de man die al jarenlang een van de grootste gangmakers is van de jaarlijkse Melbuul’ndagen.

 

Vrijdag Borne Culinair

De zomerse temperaturen droegen duidelijk bij aan het welslagen van de eerste Melbuul’navond. En als de voorspellingen niet bedriegen zal dat de komende dagen niet veel anders zijn. En dat belooft dan weer veel goeds voor het hoogtepunt van het vrijdagprogramma: Borne Culinair, waar maar liefst vijftien horecadeelnemers uit Borne, Hertme en Zenderen op het plein vóór het Kulturhus de bezoekers laten proeven welke culinaire hoogstandjes ze allemaal in huis hebben. Borne Culinair begint vrijdag om 17.00 uur. (DdG/RH/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Ronde van Borne 2019


  Sten, Lauren en Ruan op tournee

  Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
  14-02-2021

  Willem en Linda doen het met liefde…

  Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
  14-02-2021

  Borne Schittert deelt prijzen uit

  In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
  18-01-2021

  Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

  De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
  04-01-2021

  Gelukkig nieuwjaar!

  Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
  01-01-2021

  Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

  Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
  27-12-2020