Culinair Borne: beter kan het niet worden
SMAKELIJKE START MELBUUL’NWEEKEND BLIJKT OPNIEUW EEN SCHOT IN DE ROOS

Culinair Borne: beter kan het niet worden

‘Mooier kan een zomers weekend in Borne haast niet beginnen’, ben je geneigd te denken als je vrijdagavond rond half zes de parkeerplaats opwandelt bij het Kulturhus. Althans… het is wel even doorbijten, want natuurlijk moet je eerst even langs de muntenkassa waar vier vrijwilligers pinautomaten en handen te kort komen om de lange rij wachtenden zo snel en vriendelijk mogelijk te geven waar ze om vragen. Maar dan kan het toch echt beginnen. Het plein is omzoomd met dampende en verleidelijk ogende kraampjes, in het midden zijn de vele statafels en zitgelegenheden al vol met smullende en van drankjes nippende bezoekers.

 

Op maat gemaakt voor Borne

Het is de avond van Borne Culinair. “Elk jaar iets groter, elk jaar iets beter”, zo verkondigde de organisatie vooraf. Maar al snel rijst de vraag hoeveel beter het dan nog kan? Want dit culinaire festijn lijkt op maat gemaakt voor Borne. Het past allemaal precies. De sfeer is gemoedelijk, er wordt met elkaar gekletst, vakantiebelevenissen worden uitgewisseld en ondertussen worden er steeds weer nieuwe gerechtjes geproefd. “Je moet alles uitproberen hoor”, zo klinkt het veelvuldig.

 

Opvallend is dat de eerste uren ook veel kinderen met hun ouders zijn meegekomen. Voor hen is het echt een gezinsuitje. Iets later op de avond, als de zon haar werk voor vandaag weer heeft gedaan en de gekleurde lampjes zijn ontstoken, blijft de gezelligheid zoals ‘ie aan het begin al was. Borne Culinair is vooral een gezellig samenzijn in een niet alledaagse ambiance, waarbij de voorzieningen voor de inwendige mens vooral als plezierige bijkomstigheid gelden.

 

Duizenden bezoekers

De ruim vijftien deelnemende horecaondernemers doen ondertussen hun uiterste best de duizenden bezoekers te laten zien en proeven wat ze allemaal in huis hebben. Of het nu een huisgemaakte taco is, een ambachtelijk bereide gehaktbal van waterbuffel, een varkenswangetje, sushi’s in alle soorten en maten, een op Oosterse wijze bereide zalm, pizzaatjes of een riant uitgevallen sateetje…. het één oogt -en is- nog lekkerder dan het ander. Om nog maar te zwijgen over de vele wijnsoorten, cocktails en biersoorten, waaronder het inmiddels onvermijdelijke Spanjaard biertje.

 

En voor je het weet, zit het er alweer bijna op. Rond half tien wordt het vuur onder de pannen gedoofd en zetten de Melbuul’nfeestelijkheden zich voort op het Dorsetplein, waar de grote bar inmiddels ook al op volle toeren draait en de band Broadway de plezierige vrijdagavond muzikaal zal ondersteunen. Kortom, het weekend is begonnen, maar mooier kan het eigenlijk al niet meer worden.

 

Natuurlijk hopen de horecaondernemers dat de vele bezoekers de komende maanden nóg eens bij hen komen buurten om te gaan smullen van wat ze allemaal nog meer op hun kaart hebben staan. En voor de overigen zit er niets anders op dan weer een jaartje te wachten. Wachten op Borne Culinair 2020. Al hoeft het echt niet nóg groter, of nóg beter! (DdG/RH/AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina
Rita — 25 aug 2019
Ik vond het heel gezellig en lekker.
Het enige wat ik aan te merken heb dat is dat er zo weinig gelegenheid was om je eten zittend op te eten. Alles was vol. Misschien meer staantafels?
Bartjens — 23 aug 2019
@yvonne. Waren de kinderen in hun sas met de preuverie voor fijnproevers?
Yvonne — 23 aug 2019
Nou, ik vond de enige domper dat t vreselijk duur was ten opzichte van wat je kreeg. Zeker als je met 2 kinderen gaat. 50 euro was zo weg en had ik 2,5 amuse formaat eten en een rose gehad. Heel jammer, had nog wel zoveel meer willen proberen, maar niet voor dat geld en die hoeveelheden. Helaas voor ons de laatste keer.

Borne Culinair 2019


  Knotsgekke editie Slag om Borne

  Maar liefst 117 teams verschenen er aan de start voor de tweede editie (in deze hoedanigheid)...
  17-09-2022

  Geslaagde herkansing Buitenspeeldag

  Eigenlijk stond op 8 juni de Buitenspeeldag in de Bornsche Maten al op de agenda. Door een...
  07-09-2022

  Suzan & Freek sluiten topweekend klinkend af

  De laatste dag van een weekend Metropool Open Air in Hertme is met een klapper geëindigd....
  04-09-2022

  Floor Jansen verrast Hertme met Henk Poort

  Vanmiddag staat ze op Circuit Zandvoort, waar ze voor een miljoenenpubliek de Formule 1-race...
  04-09-2022

  Davina Michelle in Hertme

  Gisteren, vandaag en morgen is ‘t hét weekend van Metropool Open Air in Hertme....
  03-09-2022

  De oogst is binnen: het was vijf dagen lang...

  Wat woensdagavond begon met de Oogstdankviering eindigde zondagmiddag met de band Wir sind...
  28-08-2022