Melbuul’n zaterdag komt goed op gang
GEZELLIGE DRUKTE ONDANKS DE HOGE TEMPERATUREN

Melbuul’n zaterdag komt goed op gang

De Melbuul’nzaterdag is als vanouds een beetje een ‘gengeldag’ om het maar eens op zijn Borns te zeggen. Er gebeurt van alles, maar eigenlijk ook weer niet dusdanig veel dat je zegt ‘dat had ik niet willen missen’. Natuurlijk, een van de hoogtepunten is vandaag de Run Bike Run (daarover later meer), maar voor het overige is het vooral even kijken, erbij zijn, een rondje langs de vele kramen en een terrasje. De weersomstandigheden doen in de regel dan de rest.

 

Hitteplan met verkoelend water

En dat is dit jaar al niet anders. In tegenstelling overigens tot vorig jaar, toen het met bakken tegelijk uit de lucht kwam en de sporadische bezoekers niet zelden onder enkele grote parasols moesten schuilen om het maar enigszins droog te houden. De editie van 2019 daarentegen kent een hitteplan, de temperaturen tikken de dertig graden aan en de organisatie verkoopt tegen gereduceerd tarief flesjes water die na aankoop gratis zijn bij te vullen. Spekkopers zijn ook de manschappen van de Brandweer Borne, die met hun waterspuiten voor een heerlijke verkoeling zorgen op de Grotestraat.

 

Ook de boekenmarkt en braderie mogen zich in een redelijke belangstelling verheugen. Ondanks de warmte bezoeken toch velen de volgepakte stalletjes, laten zich informeren bij de goede doelen stands, kopen een versnapering en zoeken vervolgens verkoeling op een van de terrassen. Alleen op de plekken in de brandende zon is zo hier en daar nog een stoeltje vrij.

 

De kermis… voor velen een deceptie

Iets anders is het op de kermis. Die zou dit jaar immers op een nieuwe leest zijn geschoeid. De najaarskermis van oktober werd verplaatst naar de Melbuul’ndagen om zo meer bezoekers te trekken en bovendien zouden er daardoor ook meer attracties staan die voor het jaarlijkse vertier kunnen zorgdragen. Voor velen werd het een beetje een deceptie. Een halfgevulde Bolkshoek met daartussen zelfs nog geparkeerd staande auto’s kunnen de handen van velen niet op elkaar krijgen. Medelijden moet je hebben met de drie kermisexploitanten die verloren staan op De Koem. Waarom zij geen plekje hebben gekregen op de lege stukken tussen de andere exploitanten op de Bolkshoek, blijft een raadsel…

 

Maar de algemene teneur is toch dat het ook vandaag weer gezellig is in Borne. Als halverwege de middag de eerste lopers en fietsers zich melden voor de Run Bike Run, ontstaat er een nieuwe dimensie. Je proeft dat er weer iets staat te gebeuren. Ook de regionale bierbrouwers treffen hun laatste voorbereidingen aan de Grotestraat-Noord, waar ze samen een speciaalbier-festival organiseren. Voor de fijnproevers dus en met deze temperaturen zullen er dat ongetwijfeld weer velen zijn.

 

Entertainment op topniveau

Vanavond gaat het feest dan weer verder op het Dorsetplein met de muziekformatie Jetset Live!. ‘Entertainment op topniveau’ zoals de aankondiging luidt. Ook dan zal het plein weer uit haar voegen barsten en een kopie worden van de succesvolle avond daarvoor. De Melbuul’ndagen leven in Borne, weer of geen weer, dat is wel duidelijk. (DdG/RH/AJ/BM)

 

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Melbuul’ndagen 2019 zaterdag


  Aangepaste open dagen Floralia

  De jaarlijkse open dagen van de bloemenvereniging Floralia aan de Twickelerblokweg zijn...
  06-08-2020

  Jett Rebel etaleert zijn muzikale talent

  Alles was anders deze keer in het Openluchttheater in Hertme. In de rij staan moest met...
  23-07-2020

  Rondleidingen weer van start

  Vanaf 1 augustus trekt de Stichting Gidsen Oud Borne, na vijf maanden een pas op de plaats te...
  20-07-2020

  Jett Rebel op 23 juli in Hertme

  Het is lang stil gebleven in Hertme, maar daar komt over enkele weken verandering in. Op...
  02-07-2020

  Nog geen besluit over carnavalsoptocht

  Kortgeleden werd bekend dat in meerdere gemeenten was besloten de carnavalsactiviteiten voor het...
  23-06-2020

  Dit jaar geen Halloween in Hertme

  Op zaterdag 24 oktober zou het Openluchttheater in Hertme weer dé griezelplek in de regio...
  16-06-2020