Melbuul’ndagen beleven droomfinale
25-08-2019
WARME ZONDAG TREKT DUIZENDEN BEZOEKERS

Melbuul’ndagen beleven droomfinale

“Beter kan het echt niet worden!”, `zo vat Daniëlle Bartelink -als voorzitter van de Melbuul’ndagen- de ‘vijf bruisende dagen’ in enkele woorden samen. “Nog een uurtje en dan is het echt voorbij”, zegt ze met een diepe zucht. “We zijn total loss, maar de tevredenheid overheerst. Het waren vijf geweldige dagen, we hadden stralend weer, de diverse programmaonderdelen werden doorgaans meer dan goed bezocht en het belangrijkste: de duizenden bezoekers genoten met volle teugen.”

 

Drukte van jewelste

Een conclusie waarop eigenlijk ook niets valt af te dingen. Op een dag als vandaag waarop het kwik in Borne de 31 graden bereikt, is het midden op de middag een drukte van jewelste in het dorpscentrum. Iedereen wil toch even een kijkje nemen, een rondje maken, een drankje scoren en de gezelligheid proeven. En alhoewel de kinderrommelmarkt dan alweer is afgelopen, valt er nog voldoende te beleven. De kofferbakverkoop en braderie draaien op volle toeren, het kidsevent staat met allerlei toepasselijke spelletjes in het teken van de boerderij en Inpajoko zingt, zoals altijd even vrolijk, het hoogste lied.

 

Iets verderop zijn talrijke oude tractoren, brommers en andere old timers te bewonderen, is er voor de jeugd een lasergame gaande, doet de kermis goede zaken, kunnen belangstellenden alles aan de weet komen over elektrische fietsen en schotelt de band Wir sind Spitze de bijeengepakte fans een show voor op het Dorsetplein die er zijn mag. Haar optreden vanmiddag vormt de apotheose van de Melbuul’ndagen 2019.

 

EHBO en wespensteken

“Vijf geweldige dagen”, zoals Daniëlle Bartelink het omschreef. Een constatering die door de horeca ten volle wordt onderschreven. Alle terrassen zaten zo goed als vol, de avonden met de muziekoptredens deden het beter dan ooit en ook bij de EHBO viel er nauwelijks een wanklank te horen. “Het drukste waren we deze dagen nog met mensen, die last hadden van wespensteken, maar verder viel het reuze mee. Datzelfde geldt voor de ordebewakers. Op de vrijdagavond na, waar tot twee keer toe enkele vechtpartijen in de kiem werden gesmoord, hadden ze het rustig.

 

Morgen is het allemaal weer voorbij. Dan komen de schoonmaakdiensten om Borne weer in haar oude staat terug te brengen en behoren de Melbuul’ndagen 2019 definitief tot het verleden. Vijf bruisende dagen die vandaag werden afgerond met een droomfinale. (DdG/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 26 aug 2019
Mooie foto's voor een feestje dat ik opnieuw heb gemist, maar tot 2020 zeg ik nu maar!
Wilma — 25 aug 2019
Het waren prima dagen.... Super.
Tieti — 25 aug 2019
Super georganiseerd! En top, al die jonge vrijwilligs die deze dagen mede tot een groot succes maakten!

Melbuul'ndagen 2019 zondag


  IJsbaan schuift door naar februari

  De laatste weken van dit jaar gaan voorbij zonder de ijsbaan op het Dorsetplein. ”Het is...
  23-10-2020

  Het is hard werken voor de Sint

  Ze zijn de tel inmiddels een beetje kwijt, maar volgens Karin Nijhof van Aveleijn is het...
  27-09-2020

  Ook geen Verbonden in Licht

  Dit jaar zou voor de zevende keer de nagedachtenisavond Verbonden in Licht plaatsvinden op de...
  21-09-2020

  Geen Sinterklaas in Borne en Hengelo

  De jaarlijkse intochten van de Goedheiligman en zijn gevolg gaan dit jaar niet door in Borne en...
  04-09-2020

  Geen groots carnaval in Borne

  Dinsdag aan het eind van de middag vond er op het gemeentehuis overleg plaats over het al dan...
  01-09-2020

  ‘Volgend jaar een nieuwe kans’

  Vanaf vandaag tot en met zondag zou Borne in het teken staan van de jaarlijkse...
  26-08-2020