Spijs op reis
CULINAIRE ACTIE 23 NOVEMBER VOOR RESTAURATIE OUDE KERK

Spijs op reis

Op reis door Borne en genieten van culinaire gerechten in huiskamerrestaurants. Dat kan op zaterdag 23 november bij amateurkoks op vijf verschillende locaties. Dit is één van de vele acties die de kerk op touw zet om geld in te zamelen voor de kostbare restauratie van de Oude Kerk in het centrum van Borne. Het historische gebouw dateert uit de 15e eeuw. Binnen de muren van de Oude Kerk bevinden zich nog zeventien zeer bijzondere muurschilderingen (secco's). Deze zijn dringend toe aan een restauratie. Daarnaast is er sprake van ernstige scheurvorming. Ook het herstel van bepaalde funderingen is noodzakelijk. Op 27 augustus berichtten wij dat de restauratie van de eeuwenoude muurschilderingen van start is gegaan.

 

Huiskamerrestaurants

Manon Haverdings, één van de organisatoren van Spijs op reis, legt uit dat op iedere locatie een gerecht wordt geserveerd; een koud voorgerecht, een warm voorafje, een hoofdgerecht en een dessert. “ In ieder huiskamerrestaurant kunnen acht personen, tegelijkertijd, dineren. Vier groepjes van acht personen rouleren op deze avond kriskras door Borne. Wij delen de groepen in. Aan het eind van het diner komen alle gasten in de Potkamp bij elkaar voor een gezellige afsluiting.” Er kan rekening gehouden worden met diëten. “We vragen € 30,- per persoon. Dit is inclusief een drankje. Een hoger bedrag doneren mag altijd”, merkt Haverdings op. Ze hoopt dat levensmiddelenzaken in Borne de actie willen sponsoren.

 

Er is nog veel geld nodig. De totale kosten van de restauratie bedragen ruim twee ton. Onlangs heeft de gemeente Borne een bedrag van € 2.250,- toegezegd. Tevens neemt ze vijftig jubileumpenningen af.

 

Geheim

Waar er gegeten wordt blijft nog een geheim. Haverdings meldt: “ Omdat het aantal aanmeldingen beperkt is adviseer ik om tijdig de opgave via spijsopreis@pgborne.nl te doen. Dit kan tot 10 november. Een week voor het diner ontvangt men de adressen. Het is wel de bedoeling dat men, tijdens het bezoeken van de huiskamerrestaurants, voor eigen vervoer zorgt.” (YD)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Nena op 31 augustus in Hertme

Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
30-04-2024

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
30-04-2024

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024