Grootse plannen voor Halloween koopzondag
ORGANISATIE DOET OPROEP VOOR HELPENDE HANDEN

Grootse plannen voor Halloween koopzondag

Twee jaar geleden begonnen de centrumondernemers voorzichtig met een Halloween koopzondag. Het bleek een mooie aanvulling op de agenda van activiteiten in het centrum en voor dit jaar werd er besloten om er allemaal een tandje bij te doen en groots uit te pakken op de laatste zondag van de herfstvakantie, 27 oktober.

 

Wim Ros, die vorig jaar met een act als politieagent voor een stukje theater zorgde op de koopzondag, werd gevraagd of hij niet kon helpen om er een echt spraakmakend evenement van te maken. “Dat wilde ik wel doen”, vertelt Wim, “maar niet alleen.” En dus werd theatermaker Jos Brummelhuis erbij gevraagd, in Borne bekend van onder andere De Passiespelen en Robin Hood in het openluchttheater. Wim en Jos staken de koppen bij elkaar en bedachten een uitgebreid programma, met veel theater en een overvloed aan activiteiten.

 

Griezelschool en spookhuis

Er komt een grote overdekte Griezelschool, waar kinderen hun heks- of tovenaarsdiploma kunnen halen. Daarvoor dienen ze uiteraard wel enige proeven van bekwaamheid af te leggen, zoals bijvoorbeeld toverstokje gooien. Er kan verder naar hartenlust geknutseld worden en schminkers zitten klaar om de kindersnoetjes zo griezelig mogelijk te maken. Voor de durfals onder de kinderen is er een spookhuis in het oude pand van Intertoys. Wat daar allemaal gaat gebeuren is natuurlijk een verrassing. Wie durft mag het allemaal gaan ondervinden.

 

Theater op straat

In de centrumstraten zijn diverse acts. Een grote groep acteurs van Servus uit Almelo zal een bijzonder macabere rouwstoet uitvoeren. Er zijn zingende pompoenen en nog meer kleine groepjes en eenlingen die de wenkbrauwen zullen doen fronsen terwijl ze door het dorp trekken. Danceworkx Studio is er met een ‘Dance Macabre’ en het bijzondere, creepy Happy Hardcore Draaiorgel, waar beslist geen ‘Tulpen uit Amsterdam’ uit zal klinken.

 

De warme pompoensoep van vorige jaren komt ook terug en uiteraard worden de winkelstraten helemaal in stijl aangekleed met strobalen, pompoenen en meer in Halloweensferen. Kinderen mogen verder proberen het winkelpersoneel van de winkels waar een trick-or-treat emmertje in de etalage staat de stuipen op het lijf te jagen en op die manier een traktatie te veroveren.

 

Kortom niet zomaar een koopzondag, maar een evenement dat bijna Borne op z’n Best-achtige proporties aanneemt en waarop nog steeds volop gebroed wordt. “We wachten nog op een paar toezeggingen. En als mensen zich geroepen voelen om mee te doen, laat ze maar contact opnemen. We hebben nog wel een paar plekken waar wie iets bijzonders kwijt kunnen.”

 

Helpende handen gevraagd

Om het evenement allemaal in goede banen te kunnen leiden is er wel wat hulp nodig. “We hebben een stuk of twintig vrijwilligers nodig die helpen met op- en afbouw, spelers opvangen en begeleiden, dat soort dingen. Ze hoeven niet de hele dag beschikbaar te zijn, als daarvoor de tijd ontbreekt.” Op 10 oktober om 19.00 uur is er een informatieavond in het Kulturhus, waar uitgelegd wordt wat de plannen allemaal zijn en waarvoor specifiek hulp gevraagd wordt. “We hopen op een hoge opkomst en gaan er met z’n allen een prachtig Halloween-feest van maken!” (AJ)

 

Contact opnemen met de organisatie kan via halloweenborne@gmail.com

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

Hertme is klaar voor Robin Hood

Zondagmiddag rond de klok van één oogt het Openluchttheater Hertme als een...
05-05-2024

Ingetogen stiltes in Borne, Hertme en Zenderen

Met een sobere bijeenkomst in de Oude Kerk begon zaterdagavond om 19.00 uur de herdenking van de...
04-05-2024

Nena op 31 augustus in Hertme

Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
30-04-2024

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
30-04-2024

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024