Sint wacht vernieuwd welkom in Borne
VEEL VERANDERINGEN TIJDENS TRADITIONELE INTOCHT OP 16 NOVEMBER

Sint wacht vernieuwd welkom in Borne

Sinds jaar en dag slaagt de Goedheiligman erin om vlak na zijn aankomst in Nederland ook in Borne ‘voet aan wal’ te zetten. Hóe ‘ie het doet, zal altijd wel een raadsel blijven, maar dat is voor de meesten ook van minder belang. Hij is er, en daar gaat het uiteindelijk om! En toch zal het dit jaar allemaal wat anders verlopen. Dat is te danken aan het ontvangstcomité dat de jaarlijkse intocht in Borne op de schop nam en daarmee het feest voor de kinderen, en natuurlijk voor Sinterklaas zelf, een extra dimensie wil geven.

 

Rheineplein wordt Pietenplein

Zo zal het Rheineplein op zaterdag 16 november worden omgedoopt tot Pietenplein. Al vanaf 12.00 uur zijn er tal van vooruitgesnelde Pieten in de weer met het inpakken van cadeautjes -waaronder enkele duizenden kleine chocoladeletters- en met het bakken van poffertjes en pepernoten. Er staat een draaimolen, kinderen kunnen worden geschminkt én met de Pieten op de foto. Ook staat er een grote brievenbus, waarin de kinderen hun zelfgemaakte tekeningen én verlanglijstjes kunnen deponeren.

 

Rond 14.00 uur verwacht de Sint daar ook aan te komen, waar ‘ie natuurlijk al wordt opgewacht door burgemeester Gerard van den Hengel. Samen lopen ze dan even over het Pietenplein om al heel snel daarna aan de echte intocht door het dorp te beginnen. Een klein stukje per auto, maar door de Grotestraat natuurlijk weer te voet. “Voor de kinderen altijd weer een feest, maar ook Sinterklaas heeft ons verzekerd dat hij de wandeling door het centrum bijzonder op prijs stelt”, aldus de organisatie.

 

Grote show op Dorsetplein

De route leidt via de Bolkshoek naar de Nieuwe Kerkstraat, waar vervolgens bij de Stephanuskerk even halt wordt gehouden. Daarna gaat het door via de Grotestraat naar het Dorsetplein, waar op een groot podium de officiële ontvangst plaatsvindt en een feestelijk programma wordt opgevoerd. Presentator Matthijs Jansen en een dansgroep van Danceworkx beginnen daar al rond 14.15 uur met een wervelende show, die dus haar climax bereikt als de Sint moe, maar hopelijk ook voldaan, het podium beklimt en de kinderen zal toespreken. (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Ton HUISKES — 30 okt 2019
Inderdaad leuk dat de Sint ook weer dit jaar weer met Zwarte Pieten naar Borne komt -
zelf zal ik dit waarschijnlijk niet meer meemaken maar daar komt een tijd dat Sint alleen zal komen - al duurt dit bijvoorbeeld nog 20 jaar - heus lieve mensen. En inderdaad ben ik het eens met H.S. (wel kinderachtig deze initialen) kinderen zullen het altijd nog een feest van herkenning blijven vinden, met of zonder Zwarte Piet!
Ongemakkelijke vriend — 29 okt 2019
@ H.S
Super leuk het is een kinderfeest en houden zo met zwarte Piet. Borne hou deze traditie in ere.

Duurt even, maar dan verandert dit ook geleidelijk in Borne. Geen kind zal het daarom een minder feest vinden. Volwassenen hebben doorgaans wat langer nodig.
H.S — 23 okt 2019
Super leuk het is een kinderfeest en houden zo met zwarte Piet. Borne hou deze traditie in ere .

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020