Plezierig griezelen in Hertme
HALLOWEEN IN HET OPENLUCHTTHEATER TREKT ZO’N 700 BEZOEKERS

Plezierig griezelen in Hertme

Het Openluchttheater in Hertme was zaterdagmiddag en -avond weer hét griezeltheater in de regio, waar de kinderen van 7 tot 12 jaar zich naar hartenlust konden uitleven met het maken van pompoenen, het luisteren naar spannende verhalen en het lopen van een kippenvel bezorgende ronde door het speciaal daarvoor aangelegde spookbos. Maar het waren niet alleen de kinderen die ervan genoten. Veel papa’s en mama’s, maar ook andere, vaak fraai uitgedoste engerds, vermaakten zich opperbest bij het Halloweenfeest. De organisatie kon na afloop dan ook alleen maar tevreden zijn. Zo’n 700 bezoekers passeerden de kassa’s en dat waren er meer dan een jaar geleden.

 

Angstige gilletjes

Het griezelfeest in Hertme draait al jaren volgens een bijna vaste formule. Een formule die vooral gestoeld is op het brengen van plezier aan de jonge generatie. “Het moet vooral leuk zijn”, aldus Pim Demmer van de organisatie. “Eng, griezelig en spannend is mooi, maar onze bezoekertjes moeten het allemaal wel kunnen behappen.” Voor de meesten bleek dat zaterdag geen probleem, al waren er om de haverklap angstige gilletjes te horen en hield een enkeling papa of mama toch wel extra stevig vast als er plots weer een spook, een heks, een doodgraver of een groepje witte wieven opdook.

 

Maar gelukkig was er ook veel ‘vredig’ vermaak. Zo konden de snoetjes worden geschminkt, lagen er tal van pompoenen gereed om besneden te worden, leenden de roofvogels zich graag voor het maken van fraaie foto’s met het grut, bleek het knuppelvangen een uiterst geliefde bezigheid en… was er ook voor de inwendige mens voldoende voorhanden om enkele uurtjes ongecompliceerd vermaak tot een goed einde te brengen.

 

Een bijna-valkuil

En ja, voor de echte die-hards was er natuurlijk vanaf 19.00 uur, toen het echt donker werd, het inmiddels vermaarde spookbos. Enkele dagen geleden werd al met de opbouw ervan begonnen en telkenjare worden er nieuwe spannende elementen aan toegevoegd. Wat te denken bijvoorbeeld van een draaiende tunnel, waar iedereen doorheen moest of een bijna-valkuil onder het gebladerte waaronder gelukkig slechts een aantal matrassen bleek te liggen. Maar eng was het en dat viel te horen ook.

 

Halloween in Hertme heeft haar faam weer waargemaakt. Vele tientallen vrijwilligers beleefden er net zoveel plezier aan als de talloze bezoekers en dat was zonder ophouden te proeven. “Het moet vooral leuk blijven”, zo formuleerde Demmer het vooraf. En leuk was het. Volgend jaar weer. (AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Halloween Hertme 2019

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Nena op 31 augustus in Hertme

Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
30-04-2024

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
30-04-2024

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024