Halloween koopzondag schot in de roos
‘ENG’ RANDPROGRAMMA ZORGT VOOR VEEL VERMAAK EN GOEDE ZAKEN

Halloween koopzondag schot in de roos

Her en der in het dorpscentrum lagen zondagmiddag de strobalen met pompoenen uitgestald. Aan de lantaarnpalen hingen spinnen of andere spookachtige attributen. En als je geluk had, of pech zo je wilt, kwam je vast wel enkele griezels tegen, of een in het zwart geklede stoet, rouwend achter een nog engere griezel die op een bed werd voortgeduwd. De Halloween koopzondag in Borne was er een uit het boekje.

 

Ontsnapt uit het spookkasteel

Natuurlijk, het weer werkte mee en het vale herfstzonnetje deed vreselijk haar best. Maar bovenal waren het de spookachtige ingrediënten die de koopzondag in Borne tot een succes maakten. Menigeen kwam dan ook ogen en oren te kort om alles goed mee te kunnen maken en, soms vanaf een afstandje, op zich te laten inwerken. Of het nu in de spannende tent was op het Dorsetplein, de dansende en zingende pompoenen in de Grotestraat, de dansjes van de kleine spookjes op het Rheineplein, de pompoenensoep óf de overal opduikende eenlingen die allemaal zo uit een spookkasteel ontsnapt leken te zijn en ineens en masse het centrum van het dorp bevolkten.

 

Om nog maar te zwijgen van het spookhuis in het leegstaande pand van Bart Smit, waar een lange rij wachtenden het straatbeeld bepaalde. Jos Brummelhuis, de initiator van dit alles, kon na afloop dan ook alleen maar tevreden zijn. “We hebben geen wanklank gehoord”, zo zei hij. “En sterker nog, zo te zien vermaakte eenieder zich opperbest.” Ook de ondernemers die alle mogelijke moeite hadden gedaan zich op het Halloween thema te storten, hadden geen klagen. En daar was het uiteindelijk ook om te doen. Het winkelend publiek vond gretig haar weg, de horeca deed goede zaken en alle spoken, heksjes en andere griezels beleefden de middag van hun leven. (DdG/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina
kim van meegdenburg — 28 okt 2019
Zo jammer al die negatieve reacties...
als je niet van Halloween houd moet je niet naar een Halloween koop zondag gaan.
onze kinderen vonden het geweldig en hopelijk word het volgend jaar nog groter en mooier!!

jullie hebben het allemaal top gedaan organisatie , petje af !

tot volgend jaar !
Re gi — 28 okt 2019
Tessa fijn dat je hebt genoten maar snap niet waarom je zo geïrriteerd reageert ieder zijn mening ik zeg alleen dat ik angstige kinderen heb gezien en als dat de bedoeling is nu missie geslaagd en ja ik blijf de volgende keer thuis
Tessa — 28 okt 2019
Ff een reactie op Regi en Evelo...
Houd je niet van Halloween....Blijf dan toch gewoon lekker thuis. De meeste mensen hebben genoten van alle leuke activiteiten, de zang en dans en de figuranten. En ja....ook van de stoet. Wij vonden het in ieder geval geweldig. Respect voor de organisatie.
Arnold — 28 okt 2019
Het maakt tegenwoordig niet meer uit welke Angelsaksische feestdag wij importeren, als er maar gekocht wordt. Schot in de roos? Wat een kinderachtige ongein!
Regi — 28 okt 2019
Ik ben het met Evelo eens vondt het niet erg respect vol die rouw stoet en ik heb er ook kinderen gezien die erg angstig waren als dat lol is ik vondt van niet ik zou er met kleine kinderen niet heen gaan Maar Ider zijn ding
Nico — 28 okt 2019
Beste A.Evelo; Natuurlijk kun je overal over vallen, dat staat je vrij. Echter; wat is nu werkelijk je probleem?
Hoor je tot de mensen die alleen hun eigen zogenaamde 'waarden' terug wil zien en verder alles verketteren of kun je ook accepteren dat anderen ook hun 'eigen' ding hebben, dat andere mensen misschien wel iets anders nastreven dan jij en kun je dat ook waarderen?
Blijkbaar heb jij er moeite mee dat al die anderen (waarvan een deel waarschijnlijk heel veel plezier heeft gehad op de Halloween Koopzondag) niet gezeurd hebben over "Verbonden in licht" en op zondag een plezierige griezelmiddag hebben gehad.
Ieder zijn/haar keus en smaak, ieder wat hij/zij wil, vrijheid is een groot goed.
Voor wie mee heeft gedaan aan “Verbonden in licht”; alle waardering en respect. Geweldig dat dit kan. Voor wie heeft meegedaan/aanwezig was tijdens de “Halloween Koopzondag”; Ik hoop dat jullie enorm veel plezier hebben gehad.
Laten we hopen dat volgend jaar BEIDE ‘evenementen’ weer plaats vinden en dat iedereen wederzijds elkaars keuze respecteert.
A. Evelo — 28 okt 2019
Wat een schril contrast! Zaterdag: “Verbonden in licht” en zondag: een “rouwstoet” bij AH, zonder enig respect! Banaal!

Halloween koopzondag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Afrika in Hertme: ‘Het blijft gewoon iets...

Rond 00.30 uur zaterdagnacht sloot Mokoomba uit Zimbabwe de eerste dag van het Afrika Festival...
03-07-2022

Een Afrika Festival uit het boekje

Jong en oud, de leeftijd maakt niets uit tijdens het Afrika Festival dat zaterdag rond de middag...
02-07-2022

Hertme wordt stilaan weer klein-Afrika

'Over anderhalf uur komen de gehaktballen'. Het is een veelgehoorde kreet woensdagavond...
29-06-2022

Honderden toeterende trucks

Na twee jaar stilte was het dan toch weer mogelijk: de jaarlijkse TruckRun. Meer dan 400...
18-06-2022

Sprankelende party levert 20.000 euro op

De Bornse Haring Party is niet de enige in de regio. Maar wel een heel bijzondere. En dat werd...
16-06-2022

De Pinksterbruidjes dansen weer

“Wat zien jullie er allemaal prachtig uit,” aldus Marleen Platvoet in haar...
05-06-2022