Sinterklaas heeft zijn kamers geboekt
20-11-2019
ZATERDAG 23 EN 30 NOVEMBER IN DE NIJSTAD

Sinterklaas heeft zijn kamers geboekt

Afgelopen zaterdag was de glorieuze intocht van de Goedheiligman in Borne. Met dank aan de Verkenningspieten met ceremoniële taken, want wat zij bedachten om het grote Kinderfeest compleet te maken, heeft zijn uitwerking niet gemist. Nooit eerder kwamen er zoveel kleine en grote mensen samen om het Spaanse gezelschap een warm welkom te bereiden. Ook de beide Pieten zelf glunderden van oor tot oor. En in al hun enthousiasme besloten ze toen maar voor Sinterklaas ook een mooi onderkomen te zoeken, waar ‘ie alle Bornse kinderen in alle rust kan ontvangen en ook zelf zo af en toe een dutje kan doen.

 

Kort en goed, in hun speurtocht kwamen ze uit in de Nijstad, waar een grote, lege winkelruimte verleidelijk stond te lonken. Daar vielen ze letterlijk met de deur in huis en dagdroomden ze hoe mooi het zou kunnen zijn dit als een tijdelijk ‘Hotel van Sinterklaas’ in te richten. De grote lange muren zouden dienst kunnen doen als prikwand voor alle tekeningen die de Sint zaterdag kreeg aangereikt, er zou een post- en werkkamer kunnen worden ingericht én natuurlijk mochten het bed, de pantoffels en de ochtendjas voor de oude bijna-jarige niet ontbreken.

 

En zo was de cirkel al snel rond. De Pieten beloofden dat Sinterklaas - en natuurlijk enkele strooi-ervaren collega’s - op zaterdag 23 en zaterdag 30 november in zijn Hotel aan de Nijstad zal bivakkeren. De Hoteldeuren zwaaien dan om 14.00 uur open, waarna alle kinderen met hun papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes naar binnen kunnen om de Sint een handje te geven, het verlanglijstje door te nemen en een stiekeme blik te werpen op zijn privé-vertrekken. En de Sint kennende zal hij alle tijd nemen om met zijn bezoek op de foto te gaan. De verwachting is dat het Hotel tegen 15.30 uur weer sluit, om de Goedheiligman enkele uurtjes rust te gunnen vooraleer hij weer de daken op gaat. (JW/AJ/BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Nena op 31 augustus in Hertme

Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
30-04-2024

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
30-04-2024

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024