Vijfde editie ijsbaan in de startblokken
VAN 13 DECEMBER TOT EN MET 4 JANUARI OP HET DORSETPLEIN

Vijfde editie ijsbaan in de startblokken

Het lijkt inmiddels routinewerk te worden voor de organisatie van de ijsbaan op het Dorsetplein. Niets is echter minder waar, want hoewel alweer de vijfde editie aanstaande is, blijft het ieder jaar weer spannend of het ook daadwerkelijk allemaal rond kan komen. Vergunningen, financiën en menskracht, de een kan nu eenmaal niet zonder het ander. En dat is bij de ijsbaan al niet anders.

 

In mei met de voorbereidingen gestart

Het is dan ook niet niks, drie weken lang, en alleen onderbroken door de beide kerstdagen en nieuwjaarsdag, ijspret bieden voor jong en oud. Op een ijsvloer die continu in een goede conditie gehouden moet worden en bemand dient te zijn door mensen die ook nog eens allemaal hun eigen beslommeringen hebben. Neem Marga van der Heijden, Martine Hesselink, Tes Maris, Cyrille Hesselink en Demelza Lucassen, samen met de technische commissie de kartrekkers. In mei staken ze hun koppen al bij elkaar om sponsors te vinden, de medewerking van de gemeente te vragen en een heleboel vrijwilligers, waaronder de eigen technische commissie en de Bornse Schaats- en Skeelervereniging, weer zover te krijgen ook dit jaar hun medewerking te gaan verlenen.

 

“We kunnen het gewoonweg niet alleen”, aldus Cyrille Hesselink. En passant meldt ze dat dit vijfde jaar tevens het laatste jaar van de vijf zal zijn. En ook van de technische commissie trouwens. “We zijn allemaal druk en hebben allemaal zo onze logische redenen om er na dit jaar een punt achter te zetten.” Er zal dus op korte termijn een nieuw team moeten opstaan om het stokje van de enthousiaste vrijwilligers over te nemen. Anders is het over en uit met de ijsbaan, voor heel veel Bornenaren toch de kers op de taart tijdens de laatste feestelijke weken van het jaar.

 

‘Zonder sponsors geen ijsbaan’

Datzelfde geldt voor het hoofdstuk sponsoring. “Zo’n baan drie weken operationeel te laten zijn kost al snel vele duizenden euro’s. Geld dat voor een belangrijk deel uit sponsoropbrengsten bijeengebracht moet worden. En alhoewel we inmiddels weer een heel eind op weg zijn, vooral dankzij de hoofdsponsors Bliss drinks & bites, Rabobank, notariskantoor Scherfke, advocatenkantoor Rechtdoor en Loxam verhuur, zijn we er nog niet. Bedrijven en organisaties die onze ijsbaan een warm hart toedragen, roepen we dan ook dringend op zich bij ons te melden. Ze kunnen kiezen uit vier verschillende sponsorpakketten.”

 

Toch hebben de vijf er alle vertrouwen in dat er over drie weken weer een fantastisch evenement zal staan. Met een overvol programma dat op vrijdagavond 13 december feestelijk zal worden geopend en met een VIP-borrel worden gevierd. Daarnaast zijn er zes dagen ingepland voor de basisscholen die allemaal enkele uurtjes zullen schoolschaatsen. Ook het peuter- en kleuterschaatsen komt terug. Speciaal voor hen zijn twee ochtenden vrijgehouden.

 

Curling

En dan is er natuurlijk nog de curling competitie, waarvan de Lions Club Borne de organisatie in handen heeft. De Borne Curling Open vindt plaats op donderdagavond 19 en vrijdagavond 20 december. Teams van vier personen kunnen zich aanmelden via curling.lionsborne.nl. En ook het Twickel College Borne probeert drie middagen in een eigen competitie de stenen in het huis te schuiven. Zaterdagavond 4 januari om 20.00 uur komt aan de winterse ijspret een eind. (BM)

 

Op de bovenste foto van links naar rechts: Marga van der Heijden, Cyrille Hesselink, Martine Hesselink en Demelza Lucassen. Tes Maris ontbreekt helaas.

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020