Prins Dennis en Tim liggen elkaar wel
22-11-2019
DENNIS SIERO EN TIM SMITHUIS NIEUWE HOOGHEDEN TOET’NBLOAZERS

Prins Dennis en Tim liggen elkaar wel

Om negen minuten over negen vrijdagavond zou het zover zijn. Het werd natuurlijk weer iets later, maar niemand die het deerde. Een volgepakt café Platenkamp, ‘de huiskamer van Borne’ volgens De Toet’nbloazers, verwelkomt dan haar nieuwe Hoogheden: Prins Dennis de Eerste en zijn Adjudant Tim. Het stralende koppel, gestoken in hun chique zwarte met rood en goud afgezette outfits, zal op zondagmiddag 9 februari officieel worden geïnstalleerd als 54ste Stadsprins en -Adjudant.

 

Hun opkomst werd natuurlijk -en zoals gebruikelijk- voorafgegaan door enkele filmbeelden waarbij de keuzeheren Peter Korf en Jan Koehorst snode plannen smeedden voor een verrassende opkomst. Googlelend gingen ze op zoek naar 'een' goochelaar met de naam Klok, maar dat mislukte jammerlijk. Ten langen leste besloten ze zelf maar in de rol van die meneer Klok te treden, inclusief een welig tierende blonde haardos. De grote kist waarin de nieuwe hoogheden waren samengeperst, draaiden ze enkele keren rond, waarna het doek dan toch op ging. En daar stonden ze, de nieuwe prins en adjudant van De Toet’nbloazers.

 

Goede doelen centraal in proclamatie

Nadat de nieuwe hoogheden hun eerste vuurdoop nog wat schuchter hadden doorstaan werd het tijd voor enkele ‘stichtelijke’ woorden, waarna ze overgingen tot het uitspreken van hun proclamatie. Opvallend daarin was hun streven naar maatschappelijke betrokkenheid. Zo willen ze samen met de nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw, die morgenavond hun opkomst beleven, een team vormen tijdens de Borne Curling Open en daarmee geld inzamelen voor het goede doel.

 

In januari zijn ze van plan om met zoveel mogelijk Toet’nbloazers op de mountainbike te stappen om daarmee geld in te zamelen voor de stichting Fietswens. En ook roepen ze alle Toet’nbloazers op om 13 maart tijdens NLdoet de handen uit hun mouwen te steken. Op zaterdag 4 april willen ze bovendien paaseitjes verkopen voor het goede doel. Daarnaast hebben ze zich nog eens voorgenomen om samen met de burgemeester een Barnevelds eitje te bakken en de Raad van elf een reanimatiecursus aan te bieden. “Want je weet maar nooit.”

 

Zenuwen

En zo ging het nog even door. De ‘Baron van het stroom, groothertog van de Rogge, veldmaarschalk van het Twickelse bos’ en de ‘Koning van de saté, beschermheer van het Dorsetplein en grootgrondbezitter van het Vedergras’ groeiden zienderogen in hun rol. Hoe anders was het amper 48 uur geleden, toen ze zich voor de allereerste keer in vol ornaat presenteerden aan de keuzecommissie die hen voor deze bijzondere functies had uitverkozen. Toen speelden de zenuwen nog een behoorlijke rol en was de spanning in hun woorden voelbaar.

 

“Ja, het begint nu toch wel behoorlijk te kriebelen”, zo klonk het toen in koor. “Maar we zijn wel blij dat er nu aan die lange periode van geheimhouding een einde komt”, aldus Dennis. In mei al werden ze gepolst door Peter Korf, de voorman van de commissie. “Eigenlijk kenden we elkaar nog helemaal niet, maar via onze vrouwen kwamen we met elkaar in contact. Ik weet het nog goed”, vertelt Tim. “Het was rond de Pinksterdagen en ik stond op het punt om er enkele dagen tussenuit te gaan, toen Peter belde.” Na enkele dagen bedenktijd kwam het verlossende ‘ja’.

 

‘Onmeunig mooi’

Dennis en Tim keken elkaar eens recht in de ogen en zeiden: “Laten we een keer gek doen.” Maar ondertussen groeit dat gek doen al aardig uit tot een hechte vriendschap. “We spreken elkaars taal, zitten samen op de mountainbike, hebben dezelfde ideeën, ja er is een duidelijke klik”, aldus Tim. “Eén ding staat vast. We hebben er allebei enorm veel zin in om er een onmeunig mooi jaar van te maken.”

 

Wie zijn de nieuwe Hoogheden?

Prins Dennis Siero is 49 jaar. Hij is getrouwd met Marjolein en samen hebben ze twee kinderen: Tim van 16 en Julian (13). Dennis verdient als technisch specialist de kost bij Qirion energie in Duiven. Sinds enkele jaren is hij actief lid van De Toet’nbloazers, waar hij zijn bijdrage levert in de galacommissie. Daarvoor bekeek hij het carnavalsfeest vooral van een afstandje, veelal samen met de buren. NEO en BVV Borne zijn z’n cluppies. Bij de laatste coacht hij het JO-17 1 team.

 

Ook Tim Smithuis, de adjudant van Prins Dennis de Eerste, loopt inmiddels enkele jaren rond bij De Toet’nbloazers en hij rolde er een beetje in via zijn vriendengroep. Tim is 32 en getrouwd met Nadja. En ook zij hebben twee kinderen: Lauren van 7 en de vierjarige Ruan. De adjudant is voor velen een bekende verschijning in Borne; hij bestiert de horeca bij Las Carretas. (BM)

 

Het motto van de nieuwe hoogheden luidt:

‘Met hoge spanning en een blad vol bier maken wij dit carnaval onmeunig veel plezier!’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020