Bizarre opkomst voor Thijs en Marloes
23-11-2019
IDENTITEIT NIEUWE JONKHEER EN JONKVROUW TOET’NBLOAZERS VOORTIJDIG BEKEND

Bizarre opkomst voor Thijs en Marloes

Traditiegetrouw is de avond ná de opkomst van de nieuwe Prins en Adjudant bij De Toet’nbloazers gereserveerd voor een andere opkomst: die van Jonkheer en Jonkvrouw. En dat was deze zaterdagavond al niet anders. Of toch eigenlijk ook wel, want het was sinds vanmorgen vroeg al duidelijk dat Thijs Soer en Marloes Brouwer de jongerenscepter zouden zwaaien. Door een blunder stond hun foto namelijk al breeduit in de regionale krant. “Een van de hoogtepunten van ons nieuwe carnavalsjaar viel op voorhand al in duigen. Ik heb wel een uur gehuild vanmorgen”, zegt Marloes halverwege de middag.

 

Crisisberaad

De blunder had tot gevolg dat er zaterdagmorgen vroeg al crisisberaad was binnen de vereniging. Want hoe ga je hier mee om en wat kun je doen om de pijn bij de aanstaande hoogheden zoveel mogelijk te verlichten? Dus zaten de president van de carnavalisten, de keuzecommissie én het nieuwe koppel al om 10.00 uur rond de tafel om de bizarre situatie te bespreken. Binnen 20 minuten waren ze eruit. “Je kunt boos worden, maar dat helpt je niet”, aldus Peter Korf. Besloten werd om de knop om te zetten, van de nood een deugd te maken en de blunder te gebruiken om een geheel nieuwe opkomst in elkaar te steken.

 

Ondertussen stroomde het spontane hulpaanbod van alle kanten toe. Niet alleen mensen binnen de eigen vereniging, maar ook andere carnavalsverenigingen, zelfs van buiten Borne, boden hun diensten aan. De Jongerenraad en Dansmarietjes werden geïnformeerd én gemobiliseerd en binnen enkele uren kon een begin worden gemaakt met de opnames van een nieuwe film die, uiteraard met een flinke kwinkslag naar de voortijdige publicatie, aan het eind van de middag klaar was en vanavond tijdens hun opkomst werd vertoond (zie ook onderaan dit bericht).

 

Maar de pijn van het voortijdig uitlekken blijft. Thijs: “In alle vroegte vanmorgen werden we al wakker gebeld met het dramatische nieuws. Ja, dan kun je wel door de grond gaan en word je ontstellend boos.” Ook Marloes had enkele uren nodig om de klap te verwerken. Hoe anders was het eerder deze week toen ze, samen met haar jonkheer in spe, voor het eerst in de besloten openbaarheid traden. Op dat moment overheerste nog de gezonde spanning voor hun opkomst. “Ooh, dit wordt zo leuk hè… Thijs en ik kennen elkaar al vanaf groep 4 toen we in dezelfde klas zaten op De Hooiberg. Dit is zó gaaf om te doen,” zei Marloes toen bijna zingend, waarna ze samen een klein vreugdedansje maakten.

 

Van zenuwen, via verdriet naar enthousiasme

Inmiddels heeft de spanning van eerder deze week en het verdriet om de blunder van vanmorgen bij Marloes plaatsgemaakt voor nieuw enthousiasme. “Vandaag heb ik gemerkt wat een geweldige vereniging De Toet’nbloazers is. Iedereen, maar dan ook iedereen helpt ons en steekt ons een hart onder de riem. En zo lijkt het vandaag uiteindelijk toch een superdag te worden.”

 

Een dag die haar voorlopig hoogtepunt bereikte rond 21.45 uur, toen het nieuwe koppel zich stralend en vol emoties presenteerde aan de deinende massa bij café Platenkamp, de residentie. Gestoken in hun fraaie outfits, die volledig passend zijn bij die van de ‘grote’ hoogheden en met veel liefde en zorg zijn vervaardigd door Josje Esseveld, riepen ze iedereen op er een ‘onmeunig mooi jaar’ van te maken. En dat zal het ongetwijfeld worden, al is het alleen maar omdat ze zich gesteund weten door de hele vereniging, die als één man achter de nieuwe Jonkheer en Jonkvrouw ging staan.

 

Wie zijn de nieuwe Hoogheden?

Jonkheer Thijs Soer is 24 jaar, vrijgezel en woont in Borne. Vier weken geleden studeerde hij af en sindsdien werkt ‘ie als consultant bij YER detachering en werving & selectie. Een echt actieve sporter is hij niet, alhoewel hij een potje voetbal op tv niet uit de weg gaat. Wel is hij al jaren druk met De Toet’nbloazers; zo’n acht jaar draait ‘ie nu mee in de Jongerenraad. De kunst van het Jonkheer-zijn keek Thijs af van broer Lex, die het ambt al in 2014 uitoefende.

 

Marloes Brouwer, de Jonkvrouw van Thijs, is 25 jaar en geniet van het leven met haar vriend Frank. Ook zij is kortgeleden afgestudeerd en werkt sindsdien bij Maandag, ook al een detacheringsbedrijf. Binnen De Toet’nbloazers begeleidt ze normaliter de Dansmarietjes, al zal daar dus dit jaar weinig van terechtkomen. En alsof het zo moet zijn: ook haar zus Anouk was twee carnavalsseizoenen geleden al Jonkvrouw. (BM)

 

Het motto van de nieuwe hoogheden luidt:

‘Met deze Hooibergers uit dezelfde klas, geeft wie dit carnavalsjoar völ gas’

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

reageren op deze pagina
Corine — 24 nov 2019
Petje af voor hoe jullie dit met zijn allen opgelost hebben. Ik wens jullie een heel fijn carnavals jaar.
Gerard — 23 nov 2019
Gefeliciteerd kanjers! Jullie hebben laten zien hoe sterk jullie en de vereniging zijn. Petje af!

 

 

Sten, Lauren en Ruan op tournee

Terwijl de ‘grote’ Toet’nbloazers zich zondagmiddag vermaken met een online...
14-02-2021

Willem en Linda doen het met liefde…

Vandaag is het 14 februari, Valentijnsdag. De dag waarop geliefden hun vlinders in de buik de...
14-02-2021

Borne Schittert deelt prijzen uit

In december werd de actie Borne Schittert gehouden, een aansporing voor wijken, buurten en...
18-01-2021

Kerstbomen branden niet in Stroom Esch

De jaarlijkse traditie van het verzamelen en verbranden van de afgedankte kerstbomen in de...
04-01-2021

Gelukkig nieuwjaar!

Het jaar 2021 is begonnen. Normaal gesproken is er dan op de avond van nieuwjaarsdag een...
01-01-2021

Nieuwjaarsbijeenkomst gaat online

Het is inmiddels een jarenlange traditie: de nieuwjaarsbijeenkomst in de vooravond op 1 januari....
27-12-2020