Aveleijn laat 3.500 hulppietjes genieten
VERMAKELIJK SINTERKLAASTHEATER VOOR CLIËNTEN EN BASISSCHOLEN

Aveleijn laat 3.500 hulppietjes genieten

Voor het veertiende jaar staan Kaatje Kopstand, Kareltje Kweetniet en nóg vijf bijzondere personages deze week op de planken van het Kulturhus. Daar voeren ze ruim twintig voorstellingen op voor in totaal zo’n 3.500 kinderen. Dat zijn kinderen van de basisscholen, maar ook cliënten van Aveleijn en de kinderen van haar medewerkers. Het bureau Evenementen van de Twentse zorgorganisatie is dan ook de grote motor en initiator van deze jaarlijkse Sinterklaasvoorstellingen.

 

En als je de voorstellingen door de jaren heen een beetje volgt, dan denk je telkens: beter kan het niet worden. Om een uurtje later tot de conclusie te komen dat dit een voorbarige gedachte was, want wat de zeven -waaronder deels vrijwillig- presteren, schuurt tegen het professionele aan. Onder de titel ‘Kaatje, Kareltje en de hulppieten voor Sinterklaas’ wordt een wervelende show opgevoerd die geen seconde verveelt en de bezoekertjes, die consequent als hulppietjes worden betiteld, meevoert in het simpele, doch meeslepende verhaal.

 

‘Enorm leuk om te doen’

Spel, zang, dans én filmbeelden volgen elkaar in hoog tempo op en het is vooral ook de interactie met de kinderen die het allemaal zo spannend maakt. “En dat is precies wat we willen”, vertelt (Kareltje) Reinoud Kok na afloop van de middagvoorstelling. “Vorig hadden we voor het eerst Jos Brummelhuis als regisseur aan ons team toegevoegd en dit jaar doet Froukje Kassenaar nog eens de choreografie. Daardoor wordt het allemaal steeds beweeglijker en dansen en zingen we ook veel meer. Dit is enorm leuk om te doen.”

 

Het enthousiasme van de zeven, maar ook van de Flying Birds, het huisorkest van Aveleijn dat traditiegetrouw de muzikale bijdrage verzorgt, werkt aanstekelijk. Hier wordt geen plichtmatige voorstelling opgevoerd, maar spat het plezier van spelers, muzikanten en publiek er af. De vier maanden van voorbereiding betalen zich deze week uit in meezingende, meeroepende en meehelpende kinderen c.q. hulppietjes die na afloop allemaal ook nog eens staan te dringen om Kaatje een high five of boks te geven. Inderdaad, mooier kan het niet worden… Of toch nog wel? (BM)

 

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!
reageren op deze pagina

 

 

Nena op 31 augustus in Hertme

Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
30-04-2024

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
30-04-2024

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024