Sint maakt 10 kinderen extra blij
DRUKKE PIETENMIDDAG AFGESLOTEN MET TREKKING WINNAARS KLEURWEDSTRIJD

Sint maakt 10 kinderen extra blij

Er viel zaterdagmiddag niet aan te ontkomen in Borne. Sinterklaas is bijna jarig en dat betekent natuurlijk een overvloed aan Pieten én een als vanouds vrolijke Goedheiligman. Zoals ‘ie vorige week al beloofde, bivakkeerde hij zaterdag weer in zijn Hotel aan de Nijstad waar het ’s middags opnieuw een komen en gaan was van verwachtingsvolle kinderen, papa’s en mama’s en niet zelden opa’s en oma’s. Aan het eind van zijn ‘bezoekuurtjes’ toverde de Sint tien kleurplaten uit zijn immens grote brievenbus, die door een deskundige Pietenjury als beste werden beoordeeld uit het grote aantal inzendingen voor de Chocoladeletter Puzzeltocht.

 

Vrolijke Pietermannen

Maar voor het zover was, vermaakten vele Pieten zich ’s middags op het Dorsetplein. Daar werd het dan ook een heuse feestmiddag met veel vertier voor de allerkleinsten. Ze konden rondjes draaien in de vliegtuigjes, een pizzaatje met pepernoten scoren bij de Bakpieten, cadeautjes in de schoorsteen gooien en zo meer. De vaak fraaie verklede en geschminkte hulppietjes kregen daarbij de hulp van vele vrolijke echte Pietermannen, die er een heuse Pietenmiddag van maakten. En als ze al niet op het Dorsetplein waren, doken ze wel weer op in d’een of andere hoek, elders in het dorpscentrum.

 

Tegen kwart voor vier kwamen de meesten samen in de Nijstad waar ze de Spaanse bisschop behulpzaam wilden zijn bij de jurering van alle stapels kleurplaten die waren ingeleverd voor de Chocoladeletter Puzzeltocht. Natuurlijk verliep het allemaal nogal chaotisch, daar zijn het immers Pieten voor, maar uiteindelijk kwamen er toch tien kleurplaten uit de grote brievenbus die het volgens hen verdienden beloond te worden met een leuke prijs.

 

De winnaars

De tien winnaars zijn: Djozy Broekate, Evy Liedenbaum, Ellen wonend aan de Bongerd, Rinze Wevers, Sem Westra, Bram Jonker, Nahid wonend aan de Morseltdijk, Thijs Helmink, Mariska Jäger en Rachel Steffens. Vanaf aanstaande maandagmiddag kunnen ze hun prijs afhalen bij Morselt Mode aan de Grotestraat. (RH/AJ/BM)

 

reageren op deze pagina

Pietenmiddag

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

Organisatie Borne op z’n Best popelt

Vandaag over twee weken, op zondag 21 april, is Borne weer op z’n Best. Voor de ruim...
07-04-2024

Paasvuur Borne met licht, warmte én regen

Hóe ze het deed, deed ze het… feit is dat het licht en de warmte die Annemarie...
31-03-2024

Lifestyle in Borne: ‘Blijven lachen!’

Vandaag, zondag, zou volgens de Bornse winkeliers de lente worden ingeluid. Alles beloofden ze...
24-03-2024

Vele palmpasens sieren druilerig Borne

Het was zondagmorgen guur en nat in Borne. Een zondag die voor de Folkloregroep met hoofdletters...
24-03-2024

Zondag klinkt het Palm-palm poasken weer

Aanstaande zondag 24 maart, Palmzondag, valt er in het centrum van Borne weer te genieten van de...
19-03-2024

(Snoei)hout brengen voor paasvuur

Zondagavond 31 maart, Eerste paasdag, zal er om 20.30 uur weer een paasvuur worden ontstoken aan...
17-03-2024