Kerst begint nat in Oud Borne
FEEËRIEK VERLICHTE STRAATJES VERLIEZEN HET GEVECHT TEGEN DE WEERGODEN

Kerst begint nat in Oud Borne

Het is vrijdag de 13de…. Voor de organisatie van Beleef Kerstmis in Oud Borne een ongeluksdag. De plannen leken immers zo mooi, het programma beloofde veel, maar o… wat was het nat vandaag. Uiteindelijk viel het allemaal nog net niet letterlijk in het water, maar die vervelende regen gooide wel heel wat roet in het eten. Daar waar je twee jaar geleden nog over de koppen kon lopen, bleken veel mensen vanavond toch voor de behaaglijke warmte van thuis te kiezen. En dat was jammer, want alle deelnemers deden vreselijk hun best om de stemming erin te houden.

 

Fakkeloptocht

Het kerstfeest in Oud Borne begon al om 17.00 uur met een fakkeloptocht voor de kinderen van de basisscholen. Enkele tientallen kinderen - en hun ouders – trotseerden de regen om, voorafgegaan door de Bornse Harmonie, op weg te gaan naar de Pellenhof, waar ze een kwartiertje later hun fakkel in het gras plantten. En dat was het signaal voor alle andere activiteiten in de nauwe straatjes. Her en der traden koren en orkesten op, de marktkramen met vele kerst- en andere waren ontstaken hun lichten en de kinderen van theatergroep Barst speelden het kerstverhaal op hun eigen meeslepende manier.

 

Lichtshow

De grote trekker was ook dit jaar de laser- en lichtshow rondom de Oude Kerk, waar vanonder de paraplu’s regelmatig de nodige ooh’s en aah’s klonken. De fascinerende lichtstralen die op de toren en het dak werden geprojecteerd stalen de harten van de bezoekers die even later weer verder trokken om in de feeëriek verlichte straatjes de sfeer van de naderende kerst op te snuiven. Halverwege de avond hield de regen op, maar toen was het eigenlijk al te laat. Wat blijft is het compliment aan de organisatie die erin slaagde het oude Borne te transformeren tot een sprookjesachtig tafereel. Met alle inzet en alle enthousiasme van de deelnemers hadden ze vandaag gewoon de pech dat het vrijdag de 13de was. En daar bleek nu eenmaal geen kruid tegen opgewassen. (DdG/RH/AJ/BM)

 

 

reageren op deze pagina

Kerstmis in Oud Borne 2019

© BorneBoeit. Op onze artikelen en beeldmateriaal rust copyright.
Voor meer informatie raadpleeg de spelregels.

Deel
De link is gekopieerd naar het klembord!

 

 

Nena op 31 augustus in Hertme

Met 25 miljoen verkochte platen is Nena een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller...
30-04-2024

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme en Zenderen

Op 3 april is het 79 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er...
30-04-2024

Wie danst er mee onder de Pinksterkroon?

Terwijl menigeen nog nageniet van Borne op z’n Best en Koningsdag, is de organisatie van...
28-04-2024

Oranjefeest vooral op de kleedjes gevierd

Na de feestelijke Lintjesregen op vrijdag was er geen ontkomen meer aan. Borne kleurde vandaag...
27-04-2024

Trots en superblij, maar ook nuchter

‘De Drijfveer’ vormt de veelzeggende naam van het praatprogramma op BorneBoeit. Een...
26-04-2024

Koninklijke hulde voor negen ‘BB-ers’

Vandaag, 26 april 2024, is het de dag van de jaarlijkse Lintjesregen. Ook in Borne bleef het...
26-04-2024